onsdag 23 december 2015

Asylrätten????

Regeringen har under väldigt lång tid, kanske flera år, hävdat att man aldrig kommer att rucka på asylrätten. Den har varit lika helig som den indiska kon.
Numera har regeringen abdikerat och asylrätten finns absolut inte längre för de som verkligen behöver den.
Den som flyr för sitt liv från död o elände måste se till att man har alla idhandlingar i fickan och att man inte tappar bort dokumenten eller att dom blir bestulna på dokumenten. Gör dom det så kan man absolut inte få asyl, eller ens komma fram till luckan för att söka asyl, man kommer inte ens in i landet. Vad är det för asylrätt herr Löfven?
Alla som har ordning på sina papper får inte söka asyl här, man kommer ju från ett annat EU-land och då skall man söka asyl där.
Alltså, asylrätten är i praktiken upphävd av Stefan Löfven och hans liga.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Regeringen är en katastrof för Sverige!

I Skåne säger man att regeringen är en katastrof för regionen, jag menar att regeringen är en katastrof för hela landet.
Vi kan inte ha en regering som inte tänker efter före!
Att inför ID kontroller på det sättet som man nu gör strider mot allt vettigt som jag nånsin har upplevt.
Det är lätt att starta något men väldigt svårt att avsluta samma sak. Hur skall man komma ur det här dilemmat? Man jagar några fåtal flyktingar som vill komma o söka asyl, men man gör livet till ett helvete för 75 000 pendlare varje dag och för bussbolagen vars chaufförer skall agera id-kontrollanter.
Herregud säger jag bara, Stefan Löfven, avgå omedelbart och låt någon annan fatta vettiga beslut i stället.
Jag är väldigt besviken på den nuvarande regeringen, jag trodde faktiskt att man skulle göra ett bättre jobb än Reinfeldt, men landet har hamnat ur askan i elden i stället!
Regeringen, skäms på er allesamman!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Ring P1 idag, som vanligt en samling nötter som ringer....

Just det, man släpper fram människor som inte vet vad man talar om och dessutom sitter en programledare, en ung tjej, som heller inte vet vad det handlar om.
T ex arbetslösheten. För att en företagare skall anställa fler i sin personal så måste det finnas en klar o entydig positiv riktning på verksamheten, dvs företagets orderingång måste vara tydligt ökande, inte bara tillfällig.
Då kan företagaren tänka sig att anställa en ny person i sin stab.
Men för att en ökad orderingång skall synas i företagens orderböcker så måste konsumtionen öka, lätt som en plätt alltså och den kan ökas p g a att man tillför mer medel till konsumtionsgrupperna, t ex barnfamiljer eller andra lågavlönade.
Får dessa grupper mer pengar i plånboken så används detta till ökad konsumtion och det ger en större efterfrågan på produktionen och arbetslösheten kan alltså minska.
Hur svårt kan det vara att förstå sambanden i ekonomin?
Men de flesta, journalister, programledare, vanliga människor har inte den insikten.
OBS. detta var endast ett exempel på hur arbetslösheten kan minska.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

måndag 21 december 2015

NEVS elbilsföretaget i Trollhättan....

Nu är man på gång igen i Trollhättan. Det behövs pengar, 500 anställda kostar ca 1 miljon om dagen bara i löner. Därför kommer nu en ny ballong, en order från ett kinesiskt företag på 150 000 elbilar till ett värde runt 100 miljarder kronor!!!!!! svindlande summor, men representanter för företag och fack säger just nu i radions dagens Eko att man har ingen anledning att misstro den information som kommit fram tidigare.
Det kinesiska företaget bildade för ca 2 veckor sedan och har inget kapital!!!
Synpunkter?
Nä, jag tänkte väl det! Samma gamla visa år ut och år in. Jag kom att tänka på hotellmagnaten från Norge som satt i sitt kök i Oslo och planerade Nordens högsta hotell i Malmö där nu Arenan och Emporia finns, hans idé var att bygga ett hotell som var 325 meter högt. Varför 325 meter frågade en reporter, jo då kommer hotellet att vara några meter högre än Eiffeltornet i Paris!!
Jag tror att hotellmagnaten hette Buchard och hans idé var att på detta sättet stärka sin kreditvärdighet hemma i Norge. Det finns många såna gubbar i finans/fastighetsvärlden.
Det gick inte det heller och samma sak blir det med NEVS i Trollhättan.
Men idén med elbilar är god, Tesla är ett gott exempel på detta.
Hälsningar
Sten E

Har regeringen abdikerat?

Man lägger myndighetsutövande på busschaufförer och tågvärdar vars ursprungliga uppgift är att ratta en buss säkert över Öresundsbron eller att kontrollera att resenärerna har giltiga biljetter. Nu har den stackars regeringen och ministern Anna Johansson fått statsministerns fantastiska uppdrag att föra fram ett fullständigt vanvettigt förslag, helt utan förankring i verkligheten eller i juridiken. Vad säger facket om ett sånt agerande?
Har man tänkt på utbildning för dessa personer? Har man även gett personerna, busschaufförerna och tågvärdarna speciella befogenheter att avvisa människor som säger sig vilja söka asyl i Sverige?
Varför ställer man inte samma krav på biljettförsäljaren på Huvudbangården i Köpenhamn att man inte får sälja biljetter till personer som inte kan legitimera sig?
Regeringen är nog den sämsta vi har sett på mannaminne.
Var är demokratin? Hur ser ett regeringssammanträde ut när Löfven sitter där o håller i klubban? Vem yttrar sig och vad säger man? Finns det någon som har någon invändning till alla huvudlösa förslag?
Man bara undrar faktiskt.
Vill man inte sitta kvar hela mandatperioden eller vill man lägga grunden för en total kollaps för regeringspartierna?
Frågorna är många men svaren obefintliga och det lilla man hört knystas från t ex Anna Johansson är bland det sämsta man hört en svensk regeringsföreträdare uttala. Hennes pappa, den stridbare Göran Johansson vänder sig väl i sin grav om han kunnat höra vad dottern hittar på.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E