lördag 20 juli 2013

Euroväxling, del 2...

Det positiva med mitt inlägg häromdagen var att banken ifråga reagerade och lämnade en kommentar.
Det hedrar banken.
Dock kvarstår min oro för hur framtiden skall te sig när den vanliga servicen alltmer urholkas till förmån för bankomaterna, betalningar över internet via den egna datorn, telefonen, kontantlösa bankkontor som dessutom inte ens kan ta emot en insättning av en postväxel till konto i samma bank etc.
Vi kommer att få ett alltmer segregerat samhälle varvid klyftorna mellan de som kan och de som inte kan klara den "nya" tidens teknik kommer att öka.
Vad är en bank egentligen numera? Ja, inte som det var förr i alla fall. Alla som vill vrida pendeln tillbaka några snäpp betraktas som bakåtsträvare som man inte behöver ta hänsyn till och det är skrämmande. Bankerna tjänar så enormt mycket pengar så nånstans måste det finnas utrymme för anständig samhällsservice för medborgarna som dessutom är kunderna i respektive bank, alltså de som utgör underlaget för varje banks vinst.
Vi lever i samma samhälle, bara med annorlunda förutsättningar.
Tips till läsning: Myten om Framsteget!
Av Georg Henrik von Wright.
Tidigare professor i filosofi vid Universitetet i Cambridge.
Hälsningar
Sten E.

Nekas att åka till SwedenRock.......

I BT beskrivs hur en handikappad person nekas få assistanshjälp vid en planerad veckoresa till Sweden Rock i Sölvesborg, Hemskt eller hur?
Att inte kommunen ställer upp med hjälp i en sån situation får väl betraktas som brott mot mänskliga rättigheter, eller hur?
Men om nu man kan tänka efter lite så förstår nog var o en att en kommun inte kan slänga iväg pengar hur som helst bara för att personen ifråga är handikappad.
Han har väl släktingar eller vänner/bekanta som kan ställa upp och agera assistanspersonal för honom. Han kanske har en mamma eller pappa som kan hjälpa till.
Det är bedrövligt att tidningarna tar in dessa snyfthistorier utan tanke på alternativen.
Det är min åsikt i alla fall.
Hälsningar
Sten E

tisdag 16 juli 2013

EM-fotboll för damer....

Nu verkar det som att Sverige går vidare i turneringen efter att ha besegrat Italien med 3 - 1 .
Men, allvarligt talat, vad är det för motstånd som laget möter? Och vilken klass är det på damfotboll? Taffligt och valhänt om jag får säga min mening. Inte speciellt njutbart heller.
Planen är för stor, målen på tok för stora för dessa betydligt kortare spelare än herrarna.
Hur kan man spela efter samma regelverk när det gäller såna saker?
Förr hade vi en rolig regel, "5 hörnor = straff". En kul idé att ta upp kanske?
Hälsningar
Sten E.

Euro-växling, går det ....

....i svensk bank?
En bankkund i SEB i Malmö som ville växla svenska kronor till euro hänvisades till kontoret på Arlanda!!!!
Hur långt skall det behöva gå innan vi ser ett riktigt folkligt uppror mot bankernas diktatorfasoner gentemot sina hårt prövade kunder.
Fler o fler bankkontor blir kontantlösa dvs det går inte att ta ut eller sätta in kontanta medel, ej heller att köpa postväxel eller lösa in en postväxel, inte ens om man vill få den insatt på sitt eget konto på det kontoret man just besöker.
Vad i helvete skall vi ha bankerna till?
Själv börjar jag allt oftare att anlita Forex för den här sortens bankaffärer.
Bankerna kommer att binda ris åt egen rygg med den utvecklingen som f n pågår.
Förresten, det är fel att kalla det för utveckling, hellre benämner jag fenomenet för AVVECKLING!
Hälsningar
Sten E.

söndag 14 juli 2013

Dopingskandalen växer....

Man hinner knappt bläddra vidare i tidningen förrän nästa dopingavslöjande slår en rakt i ansiktet. Fem stycken från Jamaica är också belagda med bevis för doping.
Dessa kallas i rubrikerna för "stjärnor", jag anser att dom skall kallas skitstövlar hela högen, dom förstör för tusentals andra som tror att man kan vinna i rent spel, dom förstör för alla sponsorerna som satsar surt förvärvade pengar på dessa skitstövlar i reklamsyfte och framför allt förstör dom för hela idrottsrörelsen och förutsättningen för den nämligen publiken.
Nä, avstängning på livstid, återbetalning av varenda sponsorskrona som utbetalats och återlämnande av varenda medalj och pokal.
Det är inget annat än medvetet fusk från början till slut.

Men, nu till ett förslag:
  1. Sponsorspengarna skall samlas i en fond som utbetalas när idrottaren avslutat sin karriär och det befunnits att han varit helt ren under hela sin idrottstid.
  2. Medaljer från mästerskap t ex överlämnas vid prisceremoni som ett "lån" i avvaktan på att idrottaren efter sin karriär visat att han aldrig varit dopad.
  3. Alla rekord skall vara preliminära.

Hälsn

StenE.

EM i fotboll för damer.....

Sverige besegrade Finland med 5-0! Nu är det väl ingen tvekan om att vi blir mästare?
Hälsn
Sten E

Tyson Gay dopad....

Världsmästare m m har åkt fast i ett dopingtest! Är någon förvånad? Möjligen alla journalister som sväljer alla otroliga rekord med hull o hår. Alla vi andra fattar naturligtvis att det är nåt skumt med dessa löpare.
Nu väntar vi på den andre världsrekordhållaren, att han också skall testas positivt. Namnet? Det fattar ni väl själva.
Hälsningar
Sten E.