söndag 22 februari 2009

Frustrationen ......

Min närmaste ställer ett antal berättigade frågor:

1) Varför är det bättre att låta tusentals arbetare gå ut i en oviss arbetslöshet än att man gör allt man kan för att behålla sysselsättning och kunnande i befintlig industri?

2) Varför tillåter man att företag efter företag flyttar utomlands, säljs ut till den globala marknaden som vi inte har kontroll på?

3) När skall vår regering inse att dom är valda, visserligen genom riksdagen, av svenska folket och det är oss som man i första hand skall värna om?

4) Alla tusentals arbetare inom t ex SAAB och dess underleverantörer har lojalt betalt sin skatt till staten under en herrans massa år. Nu när det krisar så tar staten sin hand från dessa människor och låter dom sväva ut i en ovisshet om framtiden. Det är skandal och bedrägeri mot medborgarna. När skall regering, ministrar m fl höga befattningshavare inse att det är medborgarnas pengar som man har satts att förvalta och att folket kan ställa rättmätiga kvar på en rättvis behandling. Om man inte klarar detta så bör man överväga sin position och eventuellt avgå.

5) Maud Olofsson, vad har hon för kvalifikationer som gör att hon kan yttra sig med trovärdighet i den här affären med SAAB och GM? Är hon ett orakel som vet alla svaren på frågorna? Man får lätt intrycket att hon för en personlig strid med GM, åtminstone om man skall tolka hennes yttrande.

Vi lovar, det kommer mera........

SE