söndag 15 december 2013

Nordkorea, en riktig gangsterstat....

... och med en ledare som är ett riktigt stolpskott om man skall uttrycka sig milt.
Han är ju värre än Hitler, Stalin, Idi Amin och dom andra grabbarna  som skrivit in sig i världshistorien som massmördare och diktatorer av ovanligt stort och grymt mått.
Kim Jung Um heter han och han har just nu avrättat en farbror till sig efter att dennes fru angivit honom som en landsförrädare. Frun fick sedan en hög post i landets begravningskommittee!!!!
Vidrigt må jag säga!
Kommentarer?
Hälsningar
Sten E

Språkbruk i tidningsrubriker......

Det är bedrövligt att man använder ord som "sparken" när man skall skriva om t ex en tränare för ett fotbollslag att denne tvingats avgå.
Det är förnedrande för journalisterna, för den drabbade och dennes närstående och alla andra som läser artiklarna att tvingas läsa ordet "sparken".
Det finns många synonymer till nämnda ord och alla som läser begriper vad som menas, men varför gör man är tråkig sak ännu värre.
Journalister, rubriksättare och andra inblandade: skärpning!
Kommentar?
Hälsningar
Sten E

Kontantlösa bankkontor...

Ursäkta, men en bank utan pengar, vad fan är detta?
Om någon startar en upprorsrörelse i frågan kommer jag att anmäla mig omgående.
Den enda banken som tydligt har deklarerat att man kommer att fortsätta hantera kontanter är HANDELSBANKEN.
Heder åt den banken!
Hälsningar
Sten E

Tiggarna från Rumänien.....

Alla har väl nån gång tvingats se hur människor från Rumänien sitter utanför stormarknader m fl folkrika ställen i våra städer och tigger för sitt uppehälle.
Sen går man till tältläger i nån park och övernattar, i vått som i torrt, utan någon som helst möjlighet till att kunna sköta sin personliga hygien, laga mat, tvätta sina kläder eller annat som vi med lägenheter/hus är vana vid som ett absolut minimikrav för god standard.
Hur i herrans namn kan kommunerna med öppna ögon acceptera detta år 2013. Och vad är det för skitland, Rumänien, som inte kan ta hand om sina medborgare på ett anständigt sätt.
Detta är bl a EU:s fel med sin bestämmelse om fri rörlighet över gränserna och 3-månaders gränsen för hur länge man får vistas i ett annat EU-land utan att anmäla sin vistelse.
Protestera tack!
Sten E

Elbolagen och strömavbrotten....

För att sätta press på elbolagen att göra allt som finns för att rensa kring ledningar etc så borde det finnas en lag som tvingar elbolagen att hyra hotellrum till alla som blir utan el, åtminstone i de fall när man från början ser att här kommer det att ta minst 1-2 dagar att åtgärda felen. Det är ett anständighetskrav som jag anser att staten skall lagstifta om.
Då kanske elbolagen blir aktsammare om röjning etc kring sina elledningar.
Kommentarer tack!
Sten E