torsdag 8 januari 2015

Tragedin i Paris.

Satir är till viss del avsedd att provocera och här lyckades man till 100%.
Nu uppmanas medier över hela världen att publicera så många satirteckningar som möjligt för att "visa sin avsky" för dådet i Paris.
Alltså en upptrappning av satirkampanjerna.
Var kommer nästa vedergällning?
I Sverige kanske?
Alla dessa oberäkneliga människor som i smyg går omkring och drömmer om Jihad är faktiskt livsfarliga och så vitt jag vet så gör man ingenting åt detta i Sverige.
Synpunkt?
Hälsn
Sten E

måndag 5 januari 2015

Tiggeri är inget nytt i Sverige!

Så skrevs som rubrik till en artikel i en ansedd svenska dagstidning häromdagen. Det var en lysande iakttagelse gjord av en person som tydligen vaknat upp nyligen.
Det stämmer, tiggeri har alltid förekommit i Sverige och i andra länder och gör så fortfarande trots ett mkt gott levnadsförhållande generellt, men också på grund av nämnda höga levnadsstandard som slår ut många grupper från en normal gemenskap med andra människor.
Men, den stora skillnaden idag jämfört med förr, är att idag är tiggeriet organiserat, företrädesvis genom stora grupper romer från Rumänien som kommer hit i bussar och som placeras ut på förutbestämda platser i våra storstäder, mindre städer och även på mycket små orter. Allt sker efter något slags kvalificeringssystem som naturligtvis har sin grund i vem som kan dra in mest pengar till huvudmännen.
Detta är en enkel lägesbeskrivning och det bästa sättet att stävja detta, för romerna, förnedrande sätt att försörja sig på, är att sluta ge pengar i muggarna.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E