fredag 17 september 2010

Valet 2010

Invandrare är människor som söker sig till Sverige för att arbeta, bo och skaffa sig ett annat och, som dom tycker, bättre liv. Detta har vi ju haft i alla tider från 1700-talet och framåt, med invandrade valloner från Europa till arbetskraftsinvandring från Grekland/Finland etc etc. Människor som gjort ofantligt mycket bra för vårt land och alltid efter bästa förmåga anpassat sig till det svenska samhället. Detta är mångkulturellt i ordets bästa mening.
Flyktingar är människor som har ett mkt stort skyddsbehov p g a krig o elände i sina respektive hemländer och som vi naturligtvis skall ta emot efter bästa förmåga, men detta skall inte permanentas. Dessa människor kommer inte hit av egen fri vilja utan p g a omständigheterna. Därför tycker jag att det bästa och rimligaste för alla är att Sverige använder flyktingpengarna till att hjälpa dom i sitt eget närområde. Fördelarna är många, bl a språket är oftast detsamma eller åtminstone liknande det egna modersmålet, kulturellt oftast väldigt lika, närheten till hemlandet när förhållandena stabiliserats är också en stor fördel bl a . Det är alltså mycket lättare och bekvämare och mindre motsättningsfullt för individen att få skyddet i sitt eget närområde än att tvingas åka till ett land på norra halvklotet med snö o annat elände att handskas med.
Integrationen till ett samhälle som är så fundamentalt olikt den egna situationen blir med autmatik oerhört svår att genomföra och dessutom mkt kostsam för mottagarlandet.
Slutsats: Vänligen skilj på invandrare och flyktingar.
Synpunkt? maila till skonaren.ab@telia.com

torsdag 16 september 2010

Valet 2010...

Det här är inte riktigt klokt. Den viktigaste händelsen på de senaste 4 åren, valet 2010 till riksdag, kommun o landsting, handlar nästan enbart om opinionsundersökningarna om vem som leder och med hur många procent upp eller ner. Inte bara varje dag utan morgon, middag o kväll varje dag blir vi matade med "den senaste mätningen visar osv osv...."
Vi, medborgarna, behandlas som en samling idioter.
Tacka vet jag Frankrike, där är det förbjudet att offentliggöra slika undersökningar den sista veckan före valet.
Synpunkt? maila till: skonaren.ab@telia.com