fredag 15 juli 2016

Begåvningstest för polisutbildning!

I går meddelades att lägsta begåvning på begåvningstest på en skala 1 - 10 för intagning till polisutbildningen skulle sänkas från 4 på nämnda skala till 3!!!!
Är det poliser med mindre begåvning som vi vill möta i vår vardag?
När man då tänker efter så förstår man sambandet, vi har en rikspolischef som förmodligen skulle klara testet med nöd o näppe. Han vill naturligtvis inte att de anställda skall vara mer begåvade än vad han själv är.
Den senaste i raden av lågbegåvade personer är en minister, en mindre man från Lund, som yttrar sig på samma nedvärderande sätt om SD. I dagens BT menar denne minister att rikspolischefen har sin yttrandefrihet och i synnerhet när han talar om SD så är det tydligen relevant , SD är nämligen inte ett vanligt parti med sina rötter i osv osv....
Vederbörande minister är tydligen inte medveten om S:s förflutna, nämnas kan baltutlämningen och rasbiologin som några exempel på skamliga beteende från Socialdemokraterna under 1900-talet.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten e

måndag 11 juli 2016

Riksrevisionen KORRUPT!!!!

Vad f-n händer i Sverige? Nu kan man inte ens lita på Riksrevisionen! Jag läste en artikel som får en att känna kalla kårar längs hela ryggraden. vi har 3 st s k riksrevisorer och nu är alla tre på väg att försvinna ut i kylan efter att man har kommit på dessa personer att inte ha rent mjöl i påsen.
Herregud säger jag bara!
Vem kan man lita på?
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Enkla jobb?????

Vad menar man med enkla jobb egentligen? Många likställer enkla jobb med oavlönade eller lågt avlönade jobb eller jobb som inte kräver högskoleutbildning. Debatten förs bland "de högre stånden" i samhället, men ingen kan definiera vad man menar med enkla jobb, bara att de skall vara lågt avlönade.
Hyckleri till intet förpliktigande vill jag säga!
Jag skall ge några exempel på s k enkla jobb som är mycket dåligt avlönade, som har mycket låg status i samhället, men som är OERHÖRT VIKTIGA för hela samhället men som vi till vardags inte tänker på, vi bara tar jobben som självklara och märker inte att jobben finns förrän det inte fungerar.
1) Tidningsutbärarna, som varje morgon, i ur o skur, bär ut dagstidningen och lägger den i brevlådan.

2) Sopåkarna som regelbundet plockar bort vårt avfall, utan att gnälla och som ej heller märks förrän den dagen dom inte kommer!!! Häpp vad gör vi nu?

Dessa s k enkla jobb är mkt viktiga, är inte dessa jobb värda en anständig lön?

Det finns hur många andra jobb som helst i samma kategori som är alldeles för lågt avlönade, men som facket sviker, personal inom äldrevården, förskolan, sjukvården, polisen, räddningstjänsten, butikspersonalen, etc etc. Listan kan göras hur lång som helst. För att inte tala om våra pensionärer, skamligt må jag säga. Hörde i går Sjöstedt tala om att pensionärerna har alldeles för lite i pension, jo visst, men GÖR NÅGOT ÅT DET!

Att göra pensionerna skattefria upp till 10 000 kr/månad är självfinansierande, varje krona som en pensionär får extra används till konsumtion. Sen kan vem som helst räkna ut vad det innebär i fråga om större efterfrågan på produkter/tjänster, högre produktion, lägre arbetslöshet.

Lätt som en plätt! Men, det gäller att tänka efter före och lite längre än den egna näsan räcker.

Lönerna i Sverige är alldeles för låga, alternativt vi betalar alldeles för mycket skatt på våra låga löner.

Synpunkt?
Hälsningar

Sten E