fredag 12 juni 2009

Koenigsegg + SAAB = bluff ?

Jag nu var vi där igen, dvs nu var norrmännen här igen. Har det nånsin lyckats att ro i land en affär med dessa "stenrika" norrmänn vid rodret? Koenigsegg tillverkar 20 /TJUGO/ bilar per år, omsätter ca 200 milj kronor och går med 70 milj i förlust!!!!! Detta är ju skojeri på högsta nivå, hur tänker den svenska regeringen som ens funderar på att lämna kreditgarantier till detta företaget. Koenigsegg behöver pengar helt enkelt och här är en gyllene chans att manipulera svenska staten genom att utlova arbetstillfällen och att hänvisa till att det är ett svenska bolag som skall ta över.

torsdag 11 juni 2009

Matchen mot Malta....

Vilken tur att vi lyckades skyffla in 4 mål mot Malta, nu är vi med i matchen igen eller vad tror ni, alla goa läsare?

Personligen tror jag inte att det kommer att räcka till biljetten till Sydafrika, Ungern o Danmark blir nog alltför svåra för våra "världsstjärnor". Zlatan är ju briljant, ett mål på jag vet inte hur många matcher. Ärligt talat vad gör den mannen på en fotbollsplan? Och så alla dessa evinnerliga långbollar! Kan ingen psykolog lära spelarna att göra en sannolikhetskalkyl över långbollarna, hur stor är chansen att dom träffar rätt? Troligen försumbar tror jag. Det borde väl rimligen vara bättre att passa till första bästa FRIA spelare i stället för dessa långbollar. Lär av Elfsborg, där vårdar man bollen i varje läge och man är definitivt inte rädd för bollen heller vilket man kan tror att landslaget är. Man tycks leva efter devisen: Iväg med bollen så långt som möjligt så man inte riskerar att få tillbaka den direkt för vad skall man då göra med den, bollen alltså!

Nä mitt förslag är som tidigare: Sätt in ELFSBORG och med Haglund som tränare så har vi nog störst chans.
Till sist: Hej o hå Fred, jag vet att Du innerst inne håller med mig!

söndag 7 juni 2009

Matchen mot Danmark....

Det gäller alltså Fotboll! Jag trodde att vi redan "var klara" för VM, att kampen mot Danmark bara var en transportsträcka mot nya stora himmelska mål i Sydafrika men ack vad man bedrar sig. Det visade sig att det fanns 11 motståndare på planen och dom var också intresserade av att åka till Sydafrika. Fräckt tycker jag, vi är ju faktiskt ett mycket större land, vi är betydligt fler invånare och till råga på allt på vår NATIONALDAG. Vi bjöd in Danmark till Råsunda och då tycker man att man kunnat visa en liten gnutta ödmjukhet eller vad säger ni få som läser det här?
Jag satt hela matchen och längtade efter ELFSBORG, di gule, dom hade lurat skjortan av danskarna bl a beroende på att hela laget känner varandra och vet när o var passningarna kommer.
Alltså: Svenska Fotbollsförbundet måste bestämma att vårt landslag skall representeras av landets bästa klubblag inkl dess tränare.
Sug på den karamellen, nu kan vi spara flygbiljetterna till Sydafrika, men åk gärna till Danmark vid returmötet i höst, om inte för matchen så för det goda ölet i Nyhamn.
Lyyyyyckaaaa tiiiiiillllll....... som Hedin alltid säger.