lördag 21 februari 2009

SAAB igen....

Alla bilmedvetna människor vet att SAAB är en av de allra bästa bilarna som tillverkats. det är ingen överdrift att påstå detta. Emellertid verkar det som att försäljningen inte fungerar. Om man kan sälja ca 90 000 bilar om året så borde man väl även kunna sälja ytterligare 50 000 bilar?
Det måste alltså beror på att försäljarna inte gör ett bra jobb eller hur? Nu gäller det inte alla, i Borås t ex finns en försäljare som sålt bilar , SAAB bl a , under väldigt många år. Han heter Ove Gunnarsson. SAAB-ledningen borde kontakta honom och anställa honom som mentor för resten av försäljarkåren.
SE

SAAB.......

Kära nån, nu visar t o m Reinfeldt sitt "fula tryne". Hans uttalanden är en klockren spark rakt i solar plexus på alla anställda på SAAB och framför allt för alla de som har att arbeta fram en rekonstruktionsplan för företaget. Det han sa i TV i kväll, lördagen den 21 febr, visar med all tydlighet hans bristande erfarenhet att sådana händelser och hur man skall hantera dom.

Att prata ner SAAB så här gagnar definitivt inte företaget eller dess möjlighet att överleva.

Det är mycket bättre att han håller tyst och det gäller även ministern Maud Olofsson. Hon visar inte heller någon lysande insikt i hur företagsvärlden fungerar eller när det är bättre att tiga än att tala.

SE.

onsdag 18 februari 2009

Tisdagskväll...

Hej, talade med min Kerstin för en stund sedan, som vanligt är. Jag ringer alltid kl 22 varje kväll när jag är borta från hemmet i Rydboholm. Det är en rutin, en vana som innebär trygghet o säkerhet i förhållandet. Fick då höra att det går utmärkt att åka skidor där hemma. Hoppas att vintern håller i sig till helgen, då tar vi oss en rejäl tur i naturen. Vi har tur att bo direkt i närheten av skidspåren. Här i Skåne har det också kommit snö och i Höör t ex är det ca 20 cm, alltså fullt acceptabelt för en skidtur om man nu råkar befinna sig där och dessutom råkar vara försedd med skidor o stavar.

Jag kan inte riktigt fatta att man är rädd för global uppvärmning......