torsdag 28 maj 2009

Familjen Wedin igen.........

Det tar aldrig slut, girigheten och dribblandet med pensionsavgångar, ersättningar för nya uppdrag, nya pensioner etc i all oändlighet. Vanliga människor tror politiker, fackliga företrädare och andra s k höjdare om gott, helt instinktivt, vi har det alltså i ryggmärgen. Vi vill tro våra företrädare om gott, att man har ett genuint intresse att göra ett bra jobb för sina medlemmar, medborgare, men innerst inne så är dom inte bättre än andra girigbukar som , om det finns möjlighet, skor sig på medborgarnas/medlemmarnas bekostnad. Inga skrupler här inte. Går det så går det. Blir dom avslöjade så kan dom ju alltid göra en pudel, be om ursäkt, klappa varandra på ryggen och gå vidare. Folk glömmer ju så fort.

Nåväl, ett litet räkneexempel:

EU-delegaterna som nu åker land o rike runt och ber om våra röster kommer att tjäna
ca 175 000 kronor/månad i lön o kostnadsersättning/resebidrag. Ungefär, om man får tro uppgifterna i pressen. På 1 år blir det 2,1 milj kronor och på 5 år, som är mandatperioden, blir det 10,5 milj kronor. Och det mesta är troligen skattefritt.

Tacka fan för att man ber om vår röst för ett sådant jobb. det värsta är att ingen vet egenligen vad man gör för oss där nere och vad vi får för nytta av just den eller den delegaten.

Men jämför med en vanlig pensionär här hemma som har en pension på ca 8 - 10 tusen per månad, före skatt.

EU-delegaten behöver jobba inte ens 2 dagar för att få ihopa samma summa. Tala om rättvisa??

tisdag 26 maj 2009

Fars eller verklighet.......

Igår tittade jag på farsen från Vallarna i Falkenberg. Rolig? Sådär... men det är väl som så att verkligheten är en ständigt pågående fars och dessutom på riktigt så därför kanske man inte riktigt uppskattar påhittad sådan. Men duktiga skådespelare är dom i alla fall.
Men beträffande drevet mot Lundby-Wedin så är vi väl ganska nära det som man i skolan skulle kalla mobbing? Hur många av journalisterna är helt rena i alla avseenden? Utnyttjar man inte möjligheter som dyker upp i den egna kretsen också? Det tror jag i alla fall.
Hej då, vi hörs.....

måndag 25 maj 2009

Fler läsare...

Givetvis finns det fler som läser min blogg, den allra trognaste är min Kerstin hemma i Rydboholm, det vet jag därför att jag får kommentarer när jag kommer hem. Hej förresten, hur var utflykten med Lena o Line idag? Jag får kolla bättre när jag ringer kl 22.00 , som vanligt.
EU-valet.....
Nu är det tid att åter göra sin medborgerliga plikt, att rösta! Men vad o vem skall man rösta på? Mycket svårt, man kan inte lägga karbonpapper direkt på ett vanligt riksdagsval. Förresten, hur många vet vad ett karbonpapper är?
När man dessutom tänker på att varje EU-delegat tjänar ca 175 000 /månad så förstår man lite bättre det stora engagemanget som kandidaterna lägger ner på att få just min röst.
Hej så länge, nu är det fars från Vallarna på 4:an......
Vi hörs...

Ytterligare en läsare....

Hurra, hurra, just nu hörde jag att jag har fått en ny läsare. Välkommen AG.