lördag 8 oktober 2016

Tystnaden lägrar sig över landet!

Alla måste vakta sin tunga, det går inte att uttrycka sig precis hur som helst, allt skall vara politiskt korrekt i synnerhet om man har nån form av förtroende post inom stat/kommun/landsting.
Det minsta som media kan snappa upp skall vändas o vridas in absurdum för att om möjligt spika upp vederbörande sägare på skammens vägg så att alla kan spotta galla på denne.
Det är äckligt att det har blivit så.
Så många ord, beteckningar som för inte så länge sedan var fullt acceptabla är nu förbjudna och renderar våldsamma reaktioner bland den s k kultureliten och bland mediafolk.
Vill vi verkligen ha det så här?
Nä, jag är övertygad om att folk i allmänhet tycker att ankdammen Sverige inte är roligt att vara stolt över.
Vi har knutit den ena olösliga knuten efter den andra runt våra stämband och det känns inte bra. Snart får vi säkert en offentlig motreaktion bland vanligt folk.
Vi struntar i att man inte får säga neger, zigenare eller andra ord som f n är paria i samhället. Vill jag ha en negerboll så beställer jag den utan att bry mig om vad som är ok.
Synpunkter?
Hälsningar

Sten E

fredag 7 oktober 2016

Ericssons nedläggning i Sverige!

När närmare 1000 anställda får besked från arbetsgivaren att ni behövs inte längre här på fabriken därför att vi tänker flytta produktionen till ett annat land så blir det naturligtvis kaos hos dessa människor som förmodligen har ägnat större delen av sitt liv till företaget, i det här fallet Ericsson, och som nu känner marken rämna under sina fötter.
Ekonomin är nummer 1, vad händer med mitt huslån, hur skall det gå nu när våra barn skall ta examen? Kommer vi att kunna åka på semester till sommaren? Tusen frågor om o om igen som människor ältar med sig själva och sin anhöriga.
Men, cheferna då, eller ledningen, eller aktieägarna? Hur oroliga är dom?
Dom går in i en annan fas, dom väntar på sina avgångsvederlag och/eller pensioner och det rör sig i de flesta fallen om mångmiljonbelopp, där råder inget kaos!
Därför har jag ett förslag:
Staten stiftar en lag som tvingar företag att varje år avsätta en viss procent av vinsten till en fond, kalla den avgångsfond, som skall utfalla till alla anställda i förhållande till hur länge man varit anställd inom företaget, om företaget lägger ner sin tillverkning och friställer sin personal.
Det betyder att alla anställda inte behöver hamna i kaos och panik utan kan i stället i lugn o ro planera för fortsättningen av sitt liv och söka nya arbeten i den takt som passar vederbörande.
Ordning o reda helt enkelt!
Den lagen anser jag att man skall klubba genom i riksdagen.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

Mäklarnas lockpriser....

....är ett modernt påfund för att trissa upp priserna och motivera högre arvode!
Mäklarna föreslår ett lågt pris för att få upp intresset hos köparna och få många att komma till visningen, sen trissas priserna upp hela tiden och det är vanligt att slutpriset hamnar nästan 100% upp från utgångspriset.
Det är bedrägeri!
Ingen kan heller med säkerhet frånsäga sig misstanken om fusk och bluff från säljarens närstående eller mäklarens bulvaner!
Så är det.
Det har pågått så länge nu att mäklarna kan inte bortförklara sig längre med att säga att marknaden bestämmer priset. En bra mäklare vet var prisnivån ligger åtminstone på ett ungefär och då skall han inte gå ut med ett mkt lågt pris för att göra objektet attraktivt! Det är falsk marknadsföring och visar på ett mycket dåligt omdöme.
Förr var det så att man bestämde ett pris som man gick ut med i annonsen, den som kom först och accepterade priset fick köpa. Så enkelt var det och det var dessutom rättvist!
Det är tid för mäklarsamfundet att ta mäklarna i öronen och rätta in dom i ledet.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

Bilbesiktningen i Sverige.....

Det råder rena vilda västern i landet när det gäller de olika besiktningsföretagen.
Det finns 10 st som är ackrediterade av Swedac och som gör allt för att förvilla bilägarna genom ständiga brev och sms att "nu är det tid att besiktiga bilen", Kom till oss och ta gärna en kopp kaffe i vår trevliga kundlounge under tiden som er bil blir besiktigad!!!
Helt otroligt, man får påminnelser t o m efter att bilen har blivit godkänd och vi fick t o m en kallelse till besiktning i Norrtälje, norr om Stockholm, trots att man vet att vi bor i Borås.
Tror man att folk är så dumma att man åker 50 mil för att besiktiga bilen? Nä, det är ren och skär lurendrejeri för att försöka få folk att betala avgiften. Kallelserna är bedrägligt lika varandra, lätt att göra fel om man inte ser upp.
Till våra bilar har vi fått kallelser från Bilprovningen, Dekra, Besikta, Carspect och Opus.
Sanslöst anser jag, men så blir det när man släpper loss d s k marknadskrafterna genom avregleringen. Det var faktiskt mycket bättre förr!!!
Det är tid att myndigheterna tar tag i detta elände!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Nobels FREDSPRIS !

Fredspriset tilldelades Colombias president Santos därför att han har förhandlat fram en fredsuppgörelse med Farc-gerillan efter 50 års stridigheter.
En stilla undran: Varför delades inte priset med ledaren för Farc?
Det behövs väl två för att kunna dansa!
Norrmännen fortsätter att dra ett löjes skimmer över priset och man fortsätter med sina översittartraditioner gentemot människor i den s k tredje världen!
Beklämmande!
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E