lördag 14 november 2015

Terrordådet i Paris......

Den Islamiska Staten har tagit på sig terrordådet. Alltså mitt i Paris lyckas man genomföra nånting som kan liknas vid "nine-eleven" light, med kanske minst 150 döda oskyldiga människor.
Hur nära är vi att detta skall kunna hända på andra ställen i Europa? Till Sverige har kommit tusentals personer, flyktingar, och vilken kontroll har myndigheterna på vilka som kommer?
Hur många sovande celler finns med liknande radikala psyken?
Frankrike har beslutat om undantagstillstånd och stängt sina gränser för att med alla medel jaga fram alla tänkbara konstellationer med terrorister för att oskadliggöra dessa.
Tänkvärt för andra länder tycker jag, t ex för Sverige, men när man lyssnar på Löfven så ser inte han någon anledning till oro för vår del. Man häpnar!
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

Asylrätten måste slopas!

Nu har vi infört gränskontroll och resultatet är i stället att ännu fler söker asyl i Sverige och vi vet inte vilka individer som kommer. Migrationsverket har alldeles för mycket att göra och går på knäna, men regeringen bryr sig inte. Man har mantrat "Asylrätten" framför sig hela tiden och det betyder att man ser asylrätten som viktigare än svenska folkets säkerhet.
Terrorister kan finnas i sovande celler under lång tid och utlösa sina planer när helst det passar dom eller deras huvudmän. Vi kan inte ha det på detta sättet. Vi måste kunna känna trygghet när vi vill gå på teater, idrottsevenemang eller stå i kön på järnvägsstationen.
Säpo har ingen kontroll över vilka mäniskor som nu väller in i landet, de allra flesta söker naturligtvis skydd av humanitära skäl, men de andra????
Alltså slopa asylrätten, åtminstone under ett år framöver.

Synpunkt?
Hälsningar
Sten E.