lördag 14 september 2013

Sverige räcker till för alla????

I nätupplagan av Expressen läste jag nyss om en undersökning/enkät mot den s k främlingsfientligheten och då publicerades också en lång, en väldigt lång lista på personer som har skrivit på för den här parollen "Sverige räcker till för alla".
Det är ju fantastiskt att så många kända, rika, trygga, välutbildade, perfekta personer i vårt land, svenska såväl som ickeiSverigefödda svenskar m fl har skrivit sina namn på den här listan.
Men, ETT STORT MEN, icke ett enda namn på sjuka, handikappade, arbetslösa, uteliggare, alkoholister, ensamstående fattiga mammor eller pappor för den delen plus många, många fler utsatta grupper, inte ett enda namn som kunde sättas in i någon annan grupp i samhället än de redan besuttna, priviligierade, de som redan har sitt på det torra, som aldrig i hela sitt fortsatta liv behöver fundera på hur man skall få mat för dagen eller tak överhuvudet, fanns med på listan över personer i Sverige som anser att vi tydligen har outsinliga resurser att ta emot behövande från i stort sett hela jordklotet varhelst problem uppstår.
Sverige skall tydligen alltid vara "bäst i klassen"?
Fy skäms säger jag till alla ni som skrivit under på den här listan innan ni gjort samma manifestation för att utrota fattigdom o annat elände här hemma i vårt eget land!
Hälsningar
Sten E

söndag 8 september 2013

Erik Ullenhag......

...minister för struntprat!
Helst skulle man vilja kalla honom för ett stolpskott, men då blir man väl anmäld för ärekränkning, men det är en blygsam beskrivning av en person som verkar sakna total verklighetsförankring.
Reinfeldt har många stolpskott i sin regering, tyvärr!
Hälsning
Sten E