tisdag 4 september 2012

Ullenhag, minister i Sverige.....

Han framstår allt oftare som en riktig lustigkurre och det är väl ok om det inte hade varit så att han är ansvarig minister för integrationen av flyktingarna som kommer till Sverige från när o fjärran, väldigt många i ett intellektuellt skick som innebär att man får börja från grunden med utbildning, anpassning till svenska sedvänjor, språkinlärning och allt annat som kostar så ofantligt mycket pengar som vi skulle kunna använda på mycket bättre sätt.
T ex.
1) Flyktingpolitik skulle kunna bedrivas i närområdet varifrån flyktingarna kommer med betydligt bättre ekonomiskt resultat per capita.
2) Samma summor borde rimligen tillfalla vanliga svenska medborgare, t ex pensionärer som direkt skulle använda tillskottet för konsumtion som i sin tur skulle leda till möjlig ökad sysselsättning.

Nu har nämnde Ullenhag kommit på ett sätt att portionera ut ett antal hundra miljoner svenska kronor till svenska kommuner/kommundelar som ligger under vad han anser vara acceptabelt ur t ex integrationssynpunkt. Detta skall ske efter en form av tävling mellan de utpekade områdena och fastställas efter hur bra man har lyckats med integrationen. På det här sättet pekar Ullenhag ut A o B- lag i svenska samhället och vad ger det för signaler till samhället i övrigt? Dit kan man inte flytta för där har man problem.
Ullenhag behöver bli mycket torrare bakom öronen innan han tar på sig så stora uppgifter som de här.
Men han, precis som alla andra ministrar, Bildt undantagen, gör ju som Reinfeldt säger och då blir det så här dumt.

Fortsättning följer.... nu måste jag jobba.....
Hälsningar
Sten E.
skonaren.ab@telia.com