lördag 23 augusti 2014

M ökar med 4%....

.....enligt en undersökning som presenteras idag. Samtidigt visar andra undersökningar siffror åt andra hållet. Det enda som med säkerhet kan fastställas är att vi befinner oss i en rörig situation inför valet.
Men nu är det väl snart tid för regeringen att presentera nya positiva konjunktursiffror som alla pekar uppåt och som därför betyder att man kan utlova ännu en reform, kanske ett nytt jobbskatteavdrag, men man kommer att kalla det för nåt annat. det ordet är ju förbrukat för lång tid framöver.
Det kanske blir pensionärerna som kan räkna med skattefri pension upp till 10 000 kronor per månad.
Regeringen har i så fall till sist kommit fram till sista sidan i matematikkursen, den som visar att skattelättnader till de svagaste grupperna (ekonomiskt) i samhället är självfinansierande och dessutom innebär en stor möjlighet att arbetslösheten minskar.
Det var ju det argumentet som från början motiverade jobbskatteavdrag.
Men, som sagt var, det är några veckor kvar av valrörelsen så vem vet vad som kan hända.
Förresten, på tal om valrörelse: Jag tycker att en valrörelse skall börja redan DAGEN EFTER VALET.
Sköter man sig under hela mandatperioden behöver man inte en valrörelse av traditionella mått som är förnedrande för alla, för oss som väljare och för politikerna också.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

onsdag 20 augusti 2014

Ny skatt för att betala flyktingmottagningen?

Regeringen planerar att föreslå höjd skatt för att kunna finansiera flyktingmottagningen! Sanslöst förslag tycker jag.
Mitt förslag är att i samband med valet den 14 september lägga till en extra fråga:

Vill du att Sverige skall ta emot fler flyktingarJa eller Nej!

Om du svarar ja, så innebär svaret även att du ger staten fullmakt att från just dig utdebitera extra s k flyktingmottagningsskatt motsvarande din andel av Migrationsverkets önskan om budgetförstärkning med 48 miljarder kronor under de kommande tre åren!
Då behöver inte regeringen plocka pengar från barn-äldre-sjukvård!
Lätt som en plätt!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

PS. Uppriktigt sagt så är de pågående valrörelsen en pinsam uppvisning i klassiskt bondfångeri från samtliga partiers sida. Och journalisterna lyckas inte stävja ofoget därför att man själv är så upptagen med att lägga fortsatt grund till sin egen karriärstege.DS

söndag 17 augusti 2014

Elfsborg, Sveriges bästa fotbollslag?

Under en veckas tid har Elfsborg spelat 3 stenhårda allsvenska fotbollsmatcher, vunnit två och förlorat en. Det är mer än godkänt, 6 poäng av 9 är mycket bra. Nu har man återigen häng på den allsvenska toppen.
Många matcher kvar, mycket kan hända, men har man landets bäste fotbollsspelare, Anders Svensson, så kan man se framtiden an med tillförsikt. Och Hauger växer med uppgiften, idag var han nog den bäste på plan.
Hej Elfsborg!
Hälsningar
Sten E