tisdag 19 oktober 2010

Anfallskrig har aldrig lönat sig......

Gustav II Adolf i 30-åriga kriget...
Carl XII krig i österled...
Hitlers krig i Europa......
Fransmännens krig i Indokina.......
USA:s krig i Vietnam.....
Saddams anfall på Kuwait......
USA:s invasion av Grenada.......
USA:s anfall på Irak.....
USA:s anfall på Afghanistan......
etc etc etc...
Listan kan göras mycket längre.
Anfallskrig lönar sig aldrig.
Sverige deltar i detta.
Ofattbart.

Synpunkt? Nä, jag tänkte väl det. Men du är ändå välkommen att maila mig: skonaren.ab@telia.com
SE

måndag 18 oktober 2010

Afghanistan igen...

Sverige styrs av en blodtörstig regering som inte drar sig för att riskera svenska soldaters liv genom att medvetet skicka i väg dom till världens absolut farligaste plats, bergslandet Afghanistan, ett land som i början av 1900-talet beskrevs som paradiset på jorden. Nu är det ett rent helvete där och vad i herrans namn har vi där att göra. Försvarsministern Tolgfors kan numera också kalla sig för Krigsminister.
De enda svenska partier som vill dra tillbaka trupperna omgående är Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Heder åt dessa två. Övriga är så angelägna om att alltid visa sig vara bäst i klassen, dvs i FN och EU, att man t o m när en svensk soldat mördats har mage att säga" vi fortsätter".
Svenska folket vill INTE att vi skall befinna oss i krig. Lyssna på alla hjälporganisationerna, dom hatar all militär som förstör för deras humanitära verksamhet. Läs vad Svenska Afghanistankommitén skriver så förstår ni säkert bättre.
Synpunkt? Nä, jag tänkte väl det. Men om någon, till äventyrs, håller med eller mot så är ni välkomna att maila till mig: skonaren.ab@telia.com Förresten, vad betyder "skonaren" tror ni?
SE

söndag 17 oktober 2010

Somalia...

Läste i tidningen ett snyftreportage om ett somaliskt par, man o hustru, som var förbannade på Sverige för att man inte kunde få hit sina barn, jag tror att det var 5 st minderåriga, därför att man var osäker på deras indentitet o samhörighet.
Alltså, föräldrarna "flyr" från Somalia till Sverige, lämnar kvar sina barn i hemlandet och sen kräver man att Sverige skall ta hit barnen. Vad är det för föräldrar som lämnar sina barn i sticket? Det enda rätta är naturligtvis att föräldrarna åker tillbaka till Somalia och tar hand om sina barn själv, att dom tar sitt ansvar.
Och förresten, man passerar säkert 50 länder på sin väg till Sverige, varför stannar man inte nån annanstans på vägen? Varför åker man ända hit? Och vad kostar dessa resor? I artikeln stod att man betalt 50 000 USDollar till smugglare.
Det är inte klokt att kräva att vi skall ta hand om allsköns oreda hos människor på hela jorden.
Är detta rasism att tycka så?
Ministern Billström är faktiskt vettig i detta avseendet.

Afghanistan!

Tag hem den svenska truppen omgående från detta omöjliga uppdrag. Hur många fler måste dödas innan Sverige inser att uppdraget är totalt dödfött? Anfallskrig har aldrig lönat sis.
Hoppas någon startar en "Facebook" demonstration nu, den kommer jag att deltaga i.
Tänk på att det i Sverige finns 500 familjer som har någon anhörig i Afghanistan! Hur många anhöriga, barn, föräldrar, makar, kusiner eller annan anhörig skall behöva gå omkring och känna denna gnagande oron för sin anhörig långt borta i detta omöjliga uppdrag. I Afghanistan, där motsåtndsrörelser av olika slag under århundraden har kämpat mot invasionsstyrkor och alltid vunnit.