onsdag 9 juli 2014

Brasilien - Tyskland VM:s renaste match...

... lite statistik enligt SDS.
Skott på mål  12 - 12  (varav 7 gick in för Tyskland och bara ett skott för Brasilien)
Offside              3 - 0  !!! häpnadsväckande låg siffra för båda lagen
Frisparkar        ca 12/lag också detta en mycket låg siffra
Bollinnehav i %  51 - 49.

De första 10 minuterna var en intensiv fotbollsmatch, men efter tyskarnas första mål rasade hela det brasilianska lagbygget och alla sprang som yra höns, ungefär som Spanien i deras första match mot Holland som slutade med förlust 1 - 5.

Sånt här kan inträffa även i de bästa sammanhang.

Synpunkt?

Hälsningar
Sten E

söndag 6 juli 2014

Unioners uppgång o fall!

Sovjetunionen bildades i början av 1900-talet genom att ett antal delrepubliker enades, av olika skäl, att det var rimligt med en union där Ryssland blev tongivande på alla sätt. På 1980-talet började unionen krackelera och till slut brakade allt samman och självständiga stater återuppstod, därför att FOLKET ville så.
Jugoslavien bildades efter 2:a världskriget där Tito var den pådrivande personen till denna union och allt kunde fungera hyfsat tills Tito försvann och några år senare då de nationalistiska tongångarna i respektive delstater började bråka med varandra med balkankriget på 1990-talet som följd och resultatet ser vi nu, ett stort antal självständiga stater i det som tidigare var unionen Jugoslavien. Detta kunde ske därför att FOLKET ville så.
EG, som Eu tidigare hette, har bildats därför att ledarna, inte folken, ville detta, av rent egoistiska skäl bl a  och nu håller även EU på att krackelera därför att FOLKEN vill det.
I Sverige har vi f n en ALLIANS  av olika borgerliga partier vars ledare ville ha en allians. Man köpte väljarna med, framför allt, jobbskatteavdrag, men nu vill FOLKET  annorlunda och nu är Alliansen på väg att krackelera den också.
Så går det alltid när man genomför något som FOLKET vill något annat.
Kommentar?
Hälsningar
Sten E