lördag 28 september 2013

FN:s miljörapport........

Nu är dom igång igen, domedagsprofeterna, som på fullt allvar tydligen tror att det är människan som är orsaken till den förhöjda temperaturen på planeten.
Man orkar inte lyssna på nyheter i radio o TV längre som bara håller på o tjatar om klimatet hela tiden.
Har dom inte läst "boken" som berättar om att planeten under hela sin levnad, ca 5 miljarder år, upplevt att istider kommer o går med jämna mellanrum, och observera, detta har skett och kommer att ske utan människans påverkan.
Den globala uppvärmningen beror på helt andra saker, mycket enklare så att säga: T ex  Jordaxelns lutning i förhållande till solinstrålningen. Nämnda lutning kan påverkas av olika faktorer, tex mkt kraftiga jordbävningar, vulkanutbrott på känsliga delar av planeten etc etc. Glöm inte att jordplattorna är flytande kontinenter som vi, med vår begränsade kunskap, tror ligger stilla och att de har gjort så sen begynnelsen. Så är det inte! Fossil av krokodil har hittats i Kalkbrottet i Limhamn vilket beror på att allting har varit "upp o ner" en gång i tiden.
Men, det jobbiga är att nu får domedagsprofeterna vatten på sin kvarn och nu kommer politikerna att leka "Följa John" med pålagor av oanade storlekar för att "motverka" den globala uppvärmningen.
Totalt vansinne, enligt min bestämda uppfattning.
Kommentarer emotses verkligen!
Hälsn
Sten E.