lördag 1 oktober 2016

Svensk Väljaropinion .......

.....har med hjälp av Sifo genomfört en sammanfattning av det politiska läget i landet.
Tidningarna basunerar ut att nu är det nästan helt jämnt mellan blocken.
Alliansen har 40,6 och de rödgröna har 39,1 procent av väljarsympatierna.
Men, KD har bara 3,3% vilket betyder att man inte kan räkna med detta partiet i sammanställningen, det blir i stället 37,3% för Alliansen och alltså klart övertag för de rödgröna varav MP får 4,4%, alltså över gränsen för att stanna kvar i riksdagen.
Det är helt fantastiskt att man fortsätter och skriva missvisande i tidningar och även vid rapporteringarna i radio o TV. Att inte räkna bort KD är falsk marknadsföring!
Nästa märkliga sak är att man helt bortser från att SD får 17,4%, ca 5% upp från valresultatet!
SD är vågmästare hur man än räknar.
I media är rapporteringarna om väljarsympatierna att beteckna som en pseudodebatt och måste tyvärr mest uppfattas som utfyllnadsartiklar av typ nöjeskaraktär.
Det värsta är att de politiska partierna tar sådana undersökningar på allvar och skickar iväg den ena tokiga signalen efter den andra i speciella politiska frågor, allt i syfte att försöka locka väljare vilket man oftast inte lyckas med.
Den senaste veckan har man försökt övertrumfa varandra med satsningar på polisen, 1000 fler från Liberalerna, 2000 fler poliser från KD etc etc. Den stackars regeringen klämmer till med 3-4 miljarder över 4 år med en initial satsning på 100 milj (200 anställda) det första året. Till intet förpliktigande eftersom vi har ett val om knappt två år och därefter blir landskapet åter förändrat, eller?
Sandlåda, bananrepublik etc.
Tack o lov att vi inte har val till president också vart fjärde år.
Det räcker så väl med vårt fantastiska kungahus!
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E