fredag 28 februari 2014

Ukraina / Ryssland / EU

EU leker med elden. Man har inte förstått att Ukraina är juvelen i det ryska pärlbandet. Eu försöker spela "Allan" och erbjuda både det ena o det andra. Detta retar naturligtvis Putin. Men EU är så upptagna av sin egen storhet att man tror att man kan göra vad som helst.
EU vill tydligen att Ukraina skall vara med i unionen, men vill vi vanliga medborgare det? Ett land som nästan befinner sig i ett inbördeskrig och dessutom i en våldsam konflikt med Ryssland. varför vill EU att det landet skall vara med? Förmodligen av prestigeskäl, man tror att den lilla klick av demonstranter, ca 100 000 av landets 39 - 40 miljoner talar för hela populationen.
Det var samma fel som västvärlden gjorde beträffande Egypten, Libyen och Tunisien. Har det blivit bättre där? Nä, ett rent helvete för 90 % av befolkningen. Och de som startade eländena i dessa länder, vad har hänt med dom?
Syrien är ett annat katastrofland, kriget har pågått i mer än 3 år, 2:a världskriget var undanstökat på 5 år!!!
Varför reagerar inte det s k världssamfundet på slakten i Syrien? Troligen därför att det inte finns nån olja av betydande mängd för att väcka intresse hos USA o EU. Man kallar till s k fredskonferens i Geneve och så sitter man i olika rum och pratar med varandra via förhandlare???
Vad är detta?
Representanterna för de stridande parterna är säkert skyldiga till massmord och annat elände och skulle omedelbart gripas och föras till Den internationella brottsmålsdomstolen i Haag och hållas inlåsta där tills dom kommit på andra tankar eller åtalats och dömts för det som dom gjort i Syrien mot vanliga hederliga och hårt arbetande medborgare i det landet.
Världen är upp o nervänd!
Synpunkter?
Välkommen!
Sten E

Melodifestivalen eller Mello som......

....den förenklat kallas i media. Förresten, varför skall man förenkla och fördumma allting bara för att verka modern o populär.
Den heter Melodifestivalen och inget annat.
Fusk har man nu kommit fram till efter att någon "avslöjat" röstningsrobotar". Det är väl ingen nyhet.
Alla med lite sunt förnuft och melodislingor i huvudet inser att detta har förekommit under många år. Redan när den gräsliga gruppen Lordi från Finland sopade banan med alla andra låtar i den europeiska finalen så insåg jag att nånting är alldeles åt helskotta. En samling gräsligt utstyrda killar från Finland vrålade sig igenom tre minuter och fick sen nästa hela Europa på fall. Det kan väl vem som helst begripa att detta har inte med rent spel att göra, Och så här har det fortsatt år efter år. I år har vi en konstig grupp från nånstans som heter Outtrigger, ett vrålande band som står inlåsta i burar och den gruppen går vidare???
Det är klart att det är bluff.
Men lika hemskt är att se o höra ansvariga från Svt, naiva som tusan, förklara att dom som fuskar skall straffas med uteslutning!!!!!
Skall dom utesluta en dator????
Hur dumma får dom vara?
Hälsningar
Sten E.

Försäkringskassanas generaldirektör mår illa...

...så illa att han kräks när han ser Jimmy Åkesson i TV-programmet Debatt på torsdagskvällen.
Undrar vad GD:n hade inmundigat tidigare? Det kanske är som efter en kräftskiva när man skyller på kräftorna om man mår illa!
Men, det är allvarligt när myndighetspersoner så fullständigt tappar ansiktet och öser galla över andra människor med hjälp av s k sociala medier.
Jag vill kalla dessa personer för asociala personer som använder sociala medier. Beklämmande i allra högsta grad.
Tvi vale för att landets styrs av dessa labila gubbar, för det är mestadels gubbar som inte kan hålla igen.
Synpunkt kanske?
Hälsningar
Sten E.

OS i Sotji...

Tyvärr, det gick inte att undvika. Tidningar, radio o TV överöste oss med rapporter från den en tävlingen till den andra.
De svenska medaljerna var välförtjänta, rent o ärligt spel från början och , ja nästan till slutet när det kröp fram en svensk med allergi och förstörde hela festen.
Men det var underbart att se hur de svenska skidlöparna forsade fram i spåren och körde över allt motstånd, visserligen hade de som åkte framför ramlat i stora högar, men ändå, det gäller ju att befinna sig på rätt plats i rätt ögonblick.
Det var oförglömligt.
När svenska medier frossade i 2 guldmedaljer hade Norge skrapat ihop 11 stycken, där är skillnaden!
Hälsningar
Sten E

Arbetsförmedlingen.....

...har fått en ny chef. Mikael Sjöberg heter han och har namn om sig att vara en duktig statssekreterare inom nåt departement och som är välkänd av den nya arbetsmarknadsministern.
Nepotism brukar det kallas!
Hoppas han får tillräckligt stor månadslön att han kan köpa sig en rakapparat. En viss form av personlig hyfs som visar att man är mån om sin framtoning vad gäller hygien etc bör väl kunna ställa på en myndighetsperson.
Hälsningar
Sten E