torsdag 13 maj 2010

Lars Vilks igen.......

Vilks är mycket skicklig på att skapa rubriker kring sig själv, en PR-man med andra ord. Provokationer är alltid gångbara speciellt när man berör känsliga ämnen som t ex religion. Inom islam är Mohammed den heligaste som finns och hunden är bland det mest orena. Om man då, som Vilks, placerar en teckning av Mohammeds huvud på en hund så är kollisionen total. Så är det bara och det vet Vilks, men i tryckfrihetens-åsiktsfrihetens namn så anser han och en stor del av kultureliten att detta är ok.

Då får man också räkna med konfrontation med den delen av befolkningen i Sverige o/e övriga världen med därpå följande olika reaktioner, t ex i form av hot o trakasserier och kanske t o m överfall som nu senast i Uppsala.

Vilks ägnar sig ju också åt trakasserier, men av en stor befolkningsgrupp. Jag tar inte ställning i om han har rätt eller ej att göra så, men bara förklara att för muslimer är detta en verklighet som går djupt in i deras själ. Det måste man förstår och förhålla sig till. Det finns andra sätt att hävda sin rätt att yttra sig och troligen bättre sätt än detta.

Nu befinner sig Vilks i en hotsituation varvid samhället tydligen ställer upp med personligt skydd i form av poliser t ex och då undrar jag: vem betalar denna bevakning?

Mina inlägg på denna blogg görs helt öppet, jag står för mina åsikter. Om någon vill kommentera så går det bra att göra det till min mail: skonaren.ab@telia.com Välkomna!

måndag 10 maj 2010

Greklandskrisen gynnar Reinfeldt....

Nu läggs medierna fokus på den grekiska finansiella krisen som egentligen är EU:s och eurons kris. Den visar med all önskvärd tydlighet att vi lever i en konstgjord och uppblåst värld med regler som länder inte kan leva upp till och därmed skall alla andra agera räddningskår.
Men, detta är mumma för den sittande regeringen här i Sverige. Nu tävlar alla om att visa största möjliga samhörighet och förståelse för alla åtgärder som vidtages och någon oenighet får inte visas upp och därmed faller alla glada valmanifest platt till marken.
I morse sa till o med Sahlin att det alltid finns brasklappar i valrörelser och därmed, mina kära läsare, så kan barnfamiljer och pensionärer känna sig blåsta på skattelättnader, bidragsökningar m m av den senaste veckans valfläsk.
Så var det med den saken.