fredag 13 februari 2009

Malmö Redhawks.........

Heja Malmö Redhawks, fantastiskt gjort . 5 raka vinster sen dom överbetalda s k stjärnorna försvann. Nu är det roligt igen att vara sponsor om än i litet format.
SE

"Skattesmitare"...

Är man skattesmitare om man kör "ecodriving"? Under kvällens resa från Malmö till Borås, ca 30 mil ,har jag kunnat spara ca 15% bränsleförbrukning genom extremt försiktig körning, farthållare så mycket som möjligt, inga snabba accelerationer etc. Nu är detta ingen ovanlig företeelse för mig, jag gör det alltid vilket även innebär lägre servicekostnader m m.
Men grejen är om Anders Borg uppskattar detta? Om alla skulle göra som jag, så kommer han ganska snart att upptäcka att bensinskatterna minskar och vad gör han då?
Nåväl, jag mår bra av det och kommer ju alltid helskinnad hem även om det tar ca 10 minuter längre tid.
SE

Nyhet som kommer.....

Snart kommer en serie som handlar om rättsrötan inom bl a advokatkåren.

Riksbanken o räntan...

Bravo riksbankschefen, så skall det låta. Styrräntan sjönk ytterligare och är nu nere på 1%!!!
Helt fantastiskt och Ingves flaggar för att räntan mycket väl kan komma att hamna på 0%. Vem kunde tro detta för ett halvår sedan?
Men nu är det upp till bankerna att kliva ner från sin höga stolar och visa att man är en del av samhällsekonomin. Att ställa sig bredvid och spela "Allan" som t ex Handelsbanken gör kan visa sig ödesdigert i längden. Vad vi behöver är ett banksystem som visar ansvar för den uppkomna situationen som bankerna till stor del är ansvariga för men som drabbar den enskilde mycket hårt.
För min del säger jag bara: Heja Anders Borg, stå på dig !
SE

söndag 8 februari 2009

Premiärblogg...

Detta är mitt första inlägg i min första blogg. Egentligen så är det bara för att kolla upp hur det fungerar och vad man kan göra med en blogg.

Jag har en ganska klar bild av vad jag kommer att skriva om då och då. Vad det kommer att handla om får ni se.

Märk väl att jag har ett arbete som tar väldigt mycket av min tid och den här typen av "dagboksskriverier" får ske efter arbetet eller på helgen.



Emellertid har jag en regel med mitt skrivande, jag skall alltid kunna stå för mina åsikter och uppfattningar.



Som sagt var, det kommer mera...........



SE.