fredag 7 oktober 2011

Nobels Fredspris.....

....kommer aldrig att tilldelas Migrationsverket i Sverige............

Nobels Fredspris......

Jag föreslår att Nobels fredspris tilldelas alla förskollärarna i Sverige som varje dag förhindrar kaos o elände.
Heja dom!

onsdag 5 oktober 2011

Budgettider.........

De politiska partierna försöker överträffa varandra i sina budgetar för det kommande året. Ingen vanlig människa har nån möjlighet att kunna bedöma riktigheten i siffrorna som presenteras. Egentligen är det löjligt att hålla på som man gör. Regeringen har ju i vilket fall möjlighet att få igenom sin budget med lite tricksande hit o dit, men dom andra, ingen majoritet för nånting, bara ett vanligt gnällande på än det ena än det andra, och överbud.....
Tillsätt en oberoende revisionsfirma som analyserar partiernas budgetförslag så vi vanliga väljare kan få en objektiv bedömning av förslagen.
Det tycker jag är ett renlighetskrav i den upplysta tid vi nu levera i, eller gör vi inte det?
Kommentar?
Sten E

söndag 2 oktober 2011

Nytt lotteri......

Bilverkstäderna, den moderna tidens lotteri! Det går inte att lita på någon enda verkstad, när det gäller bilar i alla fall. Man får det ena dyrare svaret efter det andra när man rådfrågar de s k experterna. Bilreparatörer idag är inget annat än montörer av reservdelar i paket och datanördar. Man kollar på sin dator och vips så har man löst felet, ut kommer ett kostnadsförslag på i regel ett hutlöst antal tusenlappar och som konsument har man i regel inget val utan man säger OK, ordna detta. Problemet är bara att man aldrig har reservdelen hemma utan bilen måste stå minst ett dygn, ofast flera dygn på verkstaden innan grejerna har kommit hem. Under tiden måste man hyra lånebil för dyra pengar. Sen kör man från verkstan ett stort antal tusenlappar fattigare i tron att : nu är allt klart, men allt som oftast nädå, felet är kvar, möjligen förflyttat sig något i bilen till nåt annat ställe som man mycket väl kunnat upptäcka, men som man i sin enfald ( för det är vad bilreparatörer i verkligenheten är ENFALDIGA) inte kunde TÄNKA ut , före.
Vi behöver få tillbaka Bosse Bildoktorn på verkstäderna, en gubbe som tänker med hjärnan och inte med nåt annat och som inte bara stirrar sig blind på datorn.
Håller ni med, ni som läser detta? Skall vi starta ett uppror mot bilverkstäderna?
Mvh Sten Eklöv