tisdag 31 augusti 2010

Vitlök, kokkonstens förbannelse......

Varför blandar man ihop mat med medicin? Dvs varför sätter man alltid ( nästan) till vitlök till snart sagt varje maträtt? T o m i vanlig svampsås med kantareller finns numera vitlök. Helt otroligt, tror kockarna att såsen smakar så illa att man måste dölja med vitlök.

Nä, framför vanlig husmanskost utan vitlök.

Vitlök är en förbannelse som inte har i köket att göra.

Det fanns en tid då de som använde vitlök i matlagningen blev förvisade till en annan by eller annat land.
Mat-Tina lagade en gång vanlig potatismos i TV. När hon pressade ner en vitlök i slutet så stängde jag TV:n!

söndag 29 augusti 2010

Afghanistan......

Vad i herrans namn har vi svenskar i Afghanistan att göra? Vem är så naiv att tro att vi kan göra något vettigt för detta landet? Jo politikerna, som tycks tro att vi har en "Joakim-Anka-kassakista" att bara ösa pengar ur!
Helt obegripligt. Afghanistan är inte Sverige och kommer aldrig att bli det.
Varför skall vi lägga 1 miljard kronor per år för att låta 500 svenska soldater riskera sina liv? Nä, dra hem alla soldaterna omgående och satsa pengarna på svenska pensionärer i stället eller på förskolan som är en katastrof i många sammanhang.
Sverige har inte råd att vara nån slags väldssamvete i tid o otid.
Kommentar: Skicka mail.

Läxorna i skolan!

Varför skall eleverna ha krav på att läsa läxor HEMMA? Det är ju i skolan som den bästa hjälpen kan fås om frågor uppstår när eleverna skall läsa sina läxor.
Jag anser att skoldagen även skall inrymma tid för läxläsning varvid även kvalificerad hjälp skall finnas tillgänglig i form av lärare på olika nivåer för de som inte riktigt har förstått vad som avhandlats under dagen.
Det kan inte vara rimligt att elevernas resultat i undervisningen skall bero på om föräldrarna kan hjälpa till, om bostadssituationen är optimal för att få lugn o ro m m. I många familjer finns betydande språksvårigheter p g a all invandring som har skett eller som kan tänkas ske i framtiden.
Nä, framför att läxor skall läsas i skolan som 1:a prioritet. Den som dessutom vill studera hemma: varsågoda!
Kommentar: Skicka ett mail.

Jobbskatteavdraget.....

Alliansens syfte med jobbskatteavdraget är bl a att fler människor skall få/ta sig ett jobb. Alltså att , om man betalar mindre skatt så skall man anse det mer lönsamt att arbeta mer eller ta ett nytt jobb!
Ett företag som tillverkar produkter eller tjänster och som har anställda i sin verksamhet funderar på att anställa fler OM efterfrågan på deras produkter ökar , inte tillfälligt utan varaktigt. Dvs om man drar mindre skatt på arbetarnas löner så innebär inte detta att man omgående funderar på att anställa fler i sin verksamhet.
Om man däremot i stället säger så här att med mindre skatt på lönearbetet så ökar CHANSEN att arbetaren använder detta utrymmet till ÖKAD konsumtion och därmed ökad efterfrågan på varor o tjänster. Det är ju så som ekonomin fungerar i verkligheten.
Därmed följer att om man sänker skatten på pensioner eller rentav tar bort den helt så borde ju rimligen samma effekt uppnås som med jobbskatteavdraget nämligen att efterfrågan ökar på varor o tjänster p g a större plånbok hos pensionärerna. Då kan också företagen öka sin produktion och anställa flera människor i sin verksamhet.
Lätt som en plätt, men framförallt rättvist i förhållandet mellan pensionärer och förvärvsarbetande människor i detta landet Sverige.
Sammanfattning: Sänkning av pensionärernas skatter med , som sagts, 17 miljarder är inte en kostnad för samhället utan en investering i ökad sysselsättning för hela landet!
Kommentarer: Skicka ett mail.