fredag 13 februari 2015

Svenska språket, är det så torftigt?

Maud Olofsson avgår från LKAB:s styrelse. Svenska Dagbladet basunerar ut att hon har fått "sparken"??? Oavsett varför hon avgår från styrelsen så måste väl en rikstidning kunna hantera svenska språket på ett artigt och belevat sätt. Har journalisterna så torftigt ordförråd att man hela tiden måste ta till förnedrande uttryck när man skall beskriva något som naturligtvis är väldigt tråkigt för den det berör, Olofsson i det här fallet.
Det finns otaliga synonymer att använda i stället för det värsta ordet av alla.
Skärp er ni journalister som har ordet som arbetsredskap och pennan som verktyg!
Visa att ni kan mycket bättre.
Hälsningar
Sten E

söndag 8 februari 2015

Skjutningar i våra storstäder!!!

Nästintill varje dag läser vi i tidningarna om skjutningar i Malmö, Göteborg eller Stockholm. Ofta skriver man om gängrelaterade dåd, det är nästan alltid en svart BMW inblandad och ofta förstår man att det är s k nysvenskar med rötter i andra delar av världen med helt annan kultur och med bakgrunder i grov kriminalitet.
Varje gång sådant sker så:
- rycker polisen ut med full styrka
- rycker ambulanser ut med försiktighet
- räddningstjänst åker också till platsen.
Och de skjutna transporteras därefter till sjukhus och då startar nästa fas, nämligen bevakningen av sjukhuset och de skadade som måste skyddas från andra gäng som har hört talas om detta och naturligtvis måste hämnas.
Sen rycker rättsväsendet in och så skall det bli rättegång med åklagare, advokater etc etc.

Allt till ofantliga kostnader för samhället och som drar resurser från de vanliga medborgarna legitima kram på omvårdnad etc.

Så här kan vi väl inte ha det?

Hälsningar

Sten E