fredag 20 mars 2015

Skjutningarna i Göteborg....

Ministrarna vallfärdar till Biskopsgården för att lägga blommor utanför restaurangen som skjutningen skedde på i onsdags.
En av de mördade var en tungt kriminell person, den andre var tydligen en vanlig person som råkade befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt.
Många av restaurangens gäster i normala fall är gängmedlemmar med olika former av kriminell belastning. Troligen fanns vanliga medborgare också där.
Men, det blir ju lite knepigt när man hyllar personer med dessa register bakom sig!
En annan sak:
Resurser tas i anspråk för att reda ut dessa händelser. Polis, akutvård, rättsväsendet etc, men även att t ex planerade operationer fick ställas in för att ta hand om banditerna och deras offer. Är detta rimligt?
Hur bra känns detta för cancerpatienter som väntat länge på att få behandling?
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

torsdag 19 mars 2015

Rena Vilda Västern i Sverige numera!

Det är inte riktigt klokt. Man går på restaurang för att hämta en pizza, in stormar fullt beväpnande banditer, t o m med skyddsvästar, och skjuter vilt omkring sig. Två dör och 15 - 16 andra skadas.
Vad i helvete gör polisen? Jo man rycker ut till brottsplatsen, sätter upp tält och klär sig i plastkläder och så skall man börja utreda???
Polisens uppgift är att förebygga brott och i det här fallet som borde man för länge sedan plockat in de kriminella nätverken som finns i alla större eller mindre städer och framför allt plockat av dom alla deras vapen.
Dessutom är troligen varenda en av dessa banditer invandrade till vårt land, fått asyl, utbildning etc etc och så tackar man landet med att bedriva ett fullständigt ganstervälde.
Polisen måste börja agera förebyggande. Man vet precis var man skall leta, men troligen är polisen livrädd för att ge sig in i dessa kretsar.
Det kommer nog snart att uppträda Medborgargarde eller privat "polis" för att skydda medborgare eller för den delen småföretagare som riskerar liv o lem för dessa banditer som inte skyr några medel i sin framfart i våra städer.
Skjutningar, knivskärningar, misshandel etc etc är vardag numera i våra städer.
Vad i helvete gör polisen för att förebygga o stävja detta?
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

onsdag 18 mars 2015

Reporäntan sänks igen......

Riksbanken är inte nöjd med inflationstakten. Den är för låg tydligen, men vi gör inte som förväntas av oss.
Det är dags för staten att pytsa ut mer pengar till de grupper i samhället som har det sämst, pensionärer, sjuka, barnfamiljer etc. Gör man det kommer varenda krona att hamna på konsumtionens konto och därmed öka inflationen om nu detta är så förbaskat viktigt.
Gammal teknik fungerar inte i dagens läge.
Stora grupper i samhället har allt man behöver och har inget intresse av att köpa fler platt-TV eller annat utan sparar i stället pengarna trots att räntan är snuskigt låg.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

måndag 16 mars 2015

Wilks igen i Karlstad.....

Expressens chefredaktör ondgjorde sig över att Universitetet i Karlstad tog större hänsyn till studenternas säkerhet än den s k yttrandefriheten när man nekade Wilks att få hålla en föreläsning i sina lokaler i kväll.
Då föreslår jag att herr chefredaktören bjuder in Wilks till Expressens lokaler och en liknande föreläsning. Då får vi se hur man handskas med motsvarande problematik.
Lycka till!
Synpunkt?
Sten E