lördag 13 september 2014

Valrörelsens sista skälvande timmar....

...då visar partierna sina allra fulaste trynen, ingen är bättre än den andre!
Alla tjyvknep som går att uppbringa skall användas. Den värsta är nog Annie Lööf men också Jan Björklund drar sig inte för att bete sig otrevligt, milt sagt.
Media drar sina strån till stacken, en sedan länge planerad attack mot SD kulminerar nu, men det hjälper inte, SD:s sympatisörer står fast vid sitt parti och hela grejen ser mest ut som ett sandlådekrig på en förskola. Beklämmande minst sagt.
I morgon är det valdagen och då kommer sanningen fram vilka politiker som har svenska folkets förtroende.
Det är faktiskt omöjligt att sia om utgången, väldigt ovisst in i det sista får man förmoda.
Men alla dessa opinionsundersökningar som dagligen sköljer över oss är faktiskt inte av godo, ej heller alla kommentarer efter debatter eller för den delen, alla "uppsnack" före debatterna, för tankarna till landskamper i fotboll t ex.
Faktiskt något att fundera på inför kommande val, vad skall man göra åt detta? Hur kan man begränsa de olika kampanjerna, tokigheterna, framförallt inom media för att det för gemene man skall kunna bli ett val utifrån den enskildes egen uppfattning om vilken politik är bäst för mig och min familj.
Sen kan man fundera över om man inte skall kunna hitta ett system där den enskildes röst kan delas upp i t ex 8 delar, dvs lika många delar som antalet partier i Riksdagen. Det skulle kunna bli så att man lägger 2/8-delar på ett parti, 4/8 delar på ett annat osv osv. Det är nämligen som så att alla partier har i sina program alltid något som man tycker är bra, men också annat som man inte anser vara förenligt med den egna uppfattningen.
Jag vet inte om nåt sånt skulle kunna fungera, men kanske idé att pröva?
Kommentar tack!
Hälsningar
Sten E
PS. Just startar återigen en onödig debatt mellan Reinfeldt och Löfvén, alla vet var man står och ingen är intresserad av pajkastning, men vad kan man som enskild tittare göra? Hoppa över debatten! Ds

fredag 12 september 2014

Jimmy Åkesson....

Nu tror väl media och framför allt Expressen och Sveriges Radio att man slagit i den sista spiken för Sverigedemokraterna när man "avslöjar" att Åkesson spelar på nätcasino. Och vad är det för fel med det, inget brottsligt så vitt jag känner till. Alla människor har hobbyverksamheter, en del spelar på hästar, andra samlar frimärken, eller håller på med släktforskning. så länge man inte skadar andra människor eller begår brott så är det väl ok, vissa ägnar hela livet åt fotboll eller annan sport och det blir också ett beroende. Vissa blir alkoholister eller kedjeröker så vad är det som är så förfärligt att man tycker om att spela poker t ex i slutet sällskap eller på nätet.

Men media har hela valperioden ägnat sig åt systematisk förföljelse av alla som tillhör eller sympatiserar med Sverigedemokraterna. Den verksamheten är inte förenlig med vårt demokratiska samhället, det är helt klart.

Vi har åsiktsfrihet, tryckfrihet och andra friheter garanterade i vår grundlag och det är hög tid att media respekterar detta.

Troligen kommer SD att få ännu fler röster efter denna "skandal".

Hälsningar

Sten E.

söndag 7 september 2014

Flyktingmottagandet!

Det finns etablerade politiker som på fullt allvar menar att kostnaderna för flyktingmottagandet INTE påverkar t ex barnomsorg, äldrevård etc.
I min värld så skulle man kunna använda de pengar som spenderas på flyktingmottagandet på andra angelägna ändamål, t ex som jag sa förskola, pensionärer etc.
Eller var menar nämnda politiker att dessa pengar kommer ifrån? Trycker man nya sedlar i Tumba?
Eller?
Är man så helt korkad när det gäller baskunskaper i ekonomi? I så fall befolkar man totalt fel platser i samhället.
Reinfeldt sa för en tid sedan att det kommer att behövas ytterligare 48 miljarder kronor för flyktingmottagandet den kommande mandatperioden.
Erfarenhetsmässigt är prognosen totalt felaktig, allting blir alltid mycket dyrare än man beräknat.
Var skall man ta dessa pengar från, vilka delar av samhället skall få stryka i sina ekonomiska budgetar?
Och att ta emot tiotusentals människor som helt saknar utbildning i språket t ex, eller annan kunskap för att kunna leva i det här landet kostar mångdubbelt mot att i stället hjälpa behövande i närområdet.
Detta är en självklarhet, medborgarna i landet känner till detta och tycker även så, det är politikerna som från sin sjötomt i skärgården eller på Södermalm i Stockholm eller på andra "fina" områden i landet som inte lever i verkligheten.
När ni röstar på söndag, kryssa för personer längre ner på listorna. Det behövs byte!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Fotboll: Landskamp mot Österrike.

Nu är det tid igen, Zlatan skall frälsa Sverige och ge oss 3 poäng. Så går snacket i media. Ingen bryr sig speciellt mycket om de andra, vad har dom där att göra? Jo, dom skall alla spela fram bollen till Zlatan som sen skall tåa in den eller göra en annan variant av spark för att få in den.
Jag är inte speciellt imponerad av den svenska lagledningen, som veckan före matchen träningsspelar mot ett lag från Baltikum med ett lag som troligen INTE kommer att få spela, åtminstone inte på alla positioner, t ex målvakten och backlinjen till stor del. Vad är den briljanta tanken bakom detta?
Är han så väldigt osäker eller för den delen säker på vissa spelare att han inte behöver träna dom tillsammans?
Det är obegripligt.
Och, varför gör allsvenskan uppehåll, bara någon enstaka spelare kommer från allsvenskan.
Nä, lagledningen plockar ihop ett antal spelar från snart sagt hela Europa som var och en är duktiga spelare, men som inte känner varandra utan o innan som en första förutsättning för ett perfekt lagspel.
Förstår ni vad jag menar?
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E