tisdag 13 maj 2014

KU v/s Nuon

Idag kommer troligen KU att kritisera Maud Olofsson för hennes engagemang i Nuon-affären och för att hon inte kom till KU och förklarade sig.
Däremot kommer man nog inte att kritisera statsministern för vad han visste/kände till och inte reagerade mot i samma affär.
Maud Olofsson har ingen skyldighet att komma till KU, det har endast regeringsledamöter, därför kan man inte kritisera henne för en sådan ståndpunkt.
Hon ville naturligtvis inte sitta i KU och tvingas berätta saker som skulle göra situationen ohållbar för statsministern. Hon räddade med andra ord Reinfeldt.
Han å sin sida kunde därefter helt fräckt sitta och undanhålla viktig information och endast hänvisa till att han fick reda på affären först när han läste om den i tidningen.
Finns det nån i det här landet som tror på detta?
Svaret är nej!
Maud Olofsson får kritik och Reinfeldt klarar sig.
Vem tycker ni är den finaste människan av dessa två?
Att affären med Nuon gick åt helvete är en helt annan sak.
VD:n för Nuon vid det affärstillfället är numera vd för köparen!!!
Hälsningar
Sten E

söndag 11 maj 2014

Eurovision Song Contest

Ett vanvettigt spektakel som borde läggas ner omgående.
En grotesk person med skägg, långklänning och lång böljande kvinnofrisyr får flest röster och vinner hela finalen med en låt som inte ens borde komma till 2:a chansen i den svenska uttagningen.
Så jädrans dålig är låten och personligen blir jag äcklad av artisten och vänder bort blicken så fort jag kan.
After Dark har vi sett till leda här i landet, men dom var åtminstone rakade o sminkade. Det är/var ett hån mot tittarna.
Att Sanna Nielsen står och hyllar denna märklighet får väl skrivas på den politiska korrekthetens konto. Hon har naturligtvis inte den här uppfattningen innerst inne.
Röstfusk via dator har med alla sannolikhet firat ännu en triumf, precis som när Lordi från Finland vann för en herrans massa år sedan. Så sent som i våras upptäcktes ju samma typ av fusk här i Sverige. Tror nån att det inte fortsätter att förekomma så är man mer än lovligt naiv.
Hälsningar
Sten E.

Migrationen är ett stort hot mot EU...


Det tycker Cecilia Malmström som i en stor intervju ondgör sig över att det blir fler o fler EU-länder, dvs deras medborgare, som ser det som ett stort problem och att man måste begränsa migrationen.
EU går inte i takt med medborgarna!
Är någon förvånad?
Hälsningar
Sten E

Norra Skåne....

Den politiskt korrekta nomenklaturan i svensk media står upp unisont och kritiserar ledningen för tidningen för deras "tilltag" att omplacera en journalist som skrivit kritiska artiklar i Norra Skåne. Facket kräver ledningens avgång etc etc.
Men det kanske är en dålig journalist som man omplacerat? Eller finns det bara journalister med gott omdöme? Skall journalister stå över all form av kritik?
Frågorna är faktiskt viktiga.
Hälsn
Sten E.