lördag 22 mars 2014

Ukraina igen, igen ,igen....

Idag på morgon meddelades det att den svenska regeringen föreslår att Sverige skall låna ut ett mycket stort belopp till Ukraina. Eftersom dess ekonomi är så urusel så krävs att Riksdagen godkänner lånet, dvs svenska folket skall betala till Ukraina. Regeringen friskriver sig alltså för ett uruselt och kollossalt riskfyllt ekonomiskt äventyr i o med att vi skall låna ut pengar till Ukraina.
Mitt förslag är:

1) Låt svenska folket folkomrösta om frågan innan riksdagen fattar ett sådant beslut.

Vågar regeringen detta månne?
Ukrainas ekonomi är så fruktansvärt dålig att det kan betraktas som helt säkert att lån till Ukraina är som att kasta pengarna i Svarta havet.
Hälsningar
Sten E

fredag 21 mars 2014

Homo - hetero...

Herre Gud vad dom är känsliga, dom där homogubbarna eller tjejerna. Det verkar livsfarligt att yttra sig i den här frågan, men det är ju en avvikelse från normalnormen, det är väl inget att hymla om.
Hälsningar
Sten E

Ukraina o EU igen....

EU och dess ledare är faktiskt pinsamma. Man "straffar" Ryssland för åtgärder som har sin grund i att ett gäng huliganer i Kiev fick för sig att starta en revolution och genom ett idogt arbete ivrigt påhejat av EU:s självpåtagna ledare, på behagligt avstånd, fick man den valde presidenten att fly sitt land och omedelbart installerades en ny regering. Ett annat ord för detta är STATSKUPP. Därefter fick den ryska befolkningen på Krim kalla fötter och blev, med rätta, orolig för sin framtid. Det regionala parlamentet i Krim beslutade då att genomföra en folkomröstning som fick till följd att befolkningen med 95% av rösterna beslutade att ansöka om tillhörighet till Ryssland.
Då, straffar EU och USA Ryssland!!!!
Är det logik o sunt förnuft som råder?
Den ryska duman svarade då, med ironi: Ni kan sätta upp alla medlemmarna på er lista!
Det visar med all tydlighet att EU o USA har gått i Putins fälla.
Nä, gör som Jan Eliasson föreslog för nån vecka sedan: Ta en verbal Time-Out och lugna ner era tonlägen. Det gäller framförallt Carl Bildt.
Hälsningar
Sten E

onsdag 19 mars 2014

Det försvunna flygplanet!

26 länder letar energiskt efter flygplanet MH370 en Boeing 777. Ingen hittar nånting, nånstans. Men, fråga Carl Bildt, han har ju svar på allting!
Sen måste jag säga att allmänkunskapen om flygplan är väldigt låg. I dagens TV-nyheter pratade man om att invånare på öar i Indiska Oceanen hade sett en lågt flygande jumbojet och kopplade detta till det försvunna planet.
Jumbojet är en Boeing 747, det vet ju alla som kan lite om flyg, det försvunna planet är en Boeing 777, en jäkla skillnad.
Hälsningar
Sten E

tisdag 18 mars 2014

Krim o sanktioner mot ryssar!!!

Putin leker med västvärlden och det gör han faktiskt alldeles rätt i. Fjantiga politiker i Eu och USA tror att man kan nå framgång genom sanktioner mot enskilda personer.
Verbal time-out, gör det och låt saker o ting lugna ner sig.
Vad skall EU och USA hitta på nu? För att inte tala om Carl Bildt, vad har han för kort i sin rockärm?
Löjligt!
Ordna en folkomröstning i stället - som gäller om vi skall ha kvar Bildt o de andra "grabbarna"!
Hälsningar
Sten e

måndag 17 mars 2014

Luftförorening i Paris tas på allvar.

Fr o m idag så gäller restriktioner för bil/mc-trafik i Paris. Varannan dag får fordon med udda slutsiffra köra i Paris och varannan dag fordon med jämn slutsiffra.
I gengäld så är kollektivtrafiken gratis och även parkeringsplatser.
Ett radikalt beslut som säkert väcker många känslor.
I Sverige är lokaltrafiken gratis på vissa orter, däribland i Avesta i södra dalarna. ett beslut som kunde tas med hjälp av vänsterpartiet.
Grattis Avesta.
Hälsningar
Sten E

Krim / Ukraina / Eu....

En efter en av Europas politiska ledare och deras länder målar in sig i det ena hörnet efter det andra.
Den enda ledaren som har handlingsfrihet är Putin. Och han bryr sig inte ett dyft om vad andra fattar för beslut om åtgärder mot Ryssland.
Jan Eliasson rekommenderade för nån vecka sedan att alla skulle ta en s k "verbal time-out", men det tycks inte som man har lyssnat på honom.
Ganska märkligt också att 95% av de som röstade i helgen vill tillhöra Ryssland! det är ju något att fundera på i väst. Det kanske inte är så hemskt i det landet eller vad beror detta på?
Skaran av demonstranter i höstas på Majdan-torget hade nog inte räknat med en sådan utveckling.
Sen får man inte glömma bort att Ukraina har en av jordklotets absolut sämsta ekonomier. Är det ett land som så där hur enkelt som helst platsar i Eu-familjen?
Det är många som skriker högt utan speciellt mycket på fötterna.
Hälsningar
Sten E.

söndag 16 mars 2014

Det försvunna flygplanet.

Mycket märkligt! Ingen fattar nånting! Vad har hänt?
Varför hör man ingenting om eventuella mobiltelefonsamtal till eller från passagerarna?
Sten E