lördag 5 september 2015

Partierna v/s väljarna....

Återigen har en färskt väljarundersökning visat att S backar och SD ökar. Varje gång politiker från den rödgröna röran eller från alliansen gör uttalanden eller debatterar så ökar stödet för SD!!
Det beror till stor del på att politikerna inte går i takt med väljarna och det har man givetvis insett, men av många skäl, prestigeskäl t ex, så kan man inte ändra sig utan man ökar i ännu högre takt sina politiska argument för en politik som inte gillas av väljarna.
Man är helt enkelt ur tid med sin politik.
Finns det någon politiker som med gott samvete kan beskriva något som han/hon har uträttat för den enskilde människan och som man får oreserverat beröm för? Jag har inte hittat något under de senaste åren. I stället så står politiker och beskriver ett samhälle som man inte känner igen och försvarar reformer/beslut som går stick i stäv med den vanlige medborgarens uppfattning o önskemål.
Politikerna är alltid på tvärs med folket! Varför?
Vart tar politiska löften vägen när valdagen är över?
Hälsningar
Sten E

fredag 4 september 2015

Zlatan v/s Lundh

Två "gudar" på samma plats är aldrig bra!
Hälsning
Sten E

Flyktingdramatiken igen, igen, igen....

Det tar aldrig slut om man inte angriper grunden/roten till dagens dramatik, nämligen krigen i de länder som flyktingarna flyr från.
Kunde Europa med hjälp från USA få stopp på Hitler så kan naturligtvis vi även få stopp på IS o deras gangstergäng. IS vill bilda ett s k kalifat, vad nu detta skall vara för mening med och dom som inte sympatiserar med IS skall få sina halsar avskurna m m av alla de vidrigheter vi ofta kan läsa om i våra tidningar. Men vad skall man göra sen när alla människor är utrotade i kalifatet och bara bödlarna finns kvar? Kanske börja utrota varandra? Det är rena rama vansinnet där nere och omvärlden måste reagera kraftfullt och snabbt.
När det gäller Libyen så är det inget land längre, det finns ingen som har sin övergripande hand där längre, alla slåss mot alla och landet är numera ett transitområde för människor på flykt från andra delar av den muslimska världen, t ex Somalia, Eritrea, Syrien.
Där bör västvärldens demokratier invadera detta område och införa någon form av tillfällig statsbildning för att få ordning o reda och framför allt få stopp på flyktingströmmarna ut över Medelhavet mot Europa.
Som det är nu så har smugglarna tagit hjälp av västvärldens välvilja att hjälpa genom de utplacerade fartygen i Medelhavet som dagligen plockar upp hundratals flyktingar som annars riskera att drunkna. Detta vet smugglarna och placeras därför ut överfulla båtar på Medelhavet, naturligtvis mot oerhört höga avgifter för människorna.
Alltså, se till att få stopp på krigen så löser sig flyktingproblematiken automatiskt. Alla vill väl stanna hemma i sina egna länder om det bara är fred, lugn o ro. Ingen skall få mig att tro att en syrisk familj hellre vill på i vårt karga land med hemska årstider när man kan få bo i Syrien där alla har samma religion, samma språk och där man har alla sina kusiner, morbröder, farbröder och det oftast är varmt o gott med olivträd på gården.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

torsdag 3 september 2015

Lätt att köpa SD:s retorik....

Åkesson talar klarspråk när det gäller invandring/integration. Det är väldigt lätt att sympatisera med hans retorik. Självklart skall man ställa utgiftsposterna mot varandra, en mottagning som kostar miljarder svenska skattekronor innebär med självklar automatik att andra angelägna delar av vår välfärd får mindre pengar! Nåt annat synsätt tyder på okunskap, lindrigt sagt, och borde tysta kritikerna.
Jag är inte säker på att de stora flyktingströmmarna som nu väller fram över Europa kan föra något bra med sig. Möjligen kan detta verka som en blåslampa i baken på Europas politiker att göra det enda rätta i detta besvärliga läge, nämligen:
SÄTT TILL ALLA KLUTAR FÖR ATT FÅ SLUT PÅ KRIGEN!!!!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E