fredag 3 april 2015

Flygolyckan igen....

Nu har den andra svarta lådan hittats och genast, innan den är genomgången, så börjar tidningarna spekulera om att andrepiloten medvetet har ökat farten och styrt rakt in i berget. Häpnadsväckande att man på redaktionerna har alla fakta kring olyckan INNAN kommissionen ens har kollat underlaget.
Det finns säkert många andra orsaker till att planet vände nosen neråt, tekniska fel, mänskliga fel på andrepiloten som vi absolut inte känner till och kanske aldrig får veta. Att farten ökade när nosen vänds neråt är väl inte märkligt, det vet väl alla med någorlunda kunskap om det fallande äpplet och dess accelererande hastighet! Men det betyder inte med automatik att en pilot medvetet ökar farten. Dessutom hör man inte ett enda ljud från piloten på inspelningar, endast andning i en syrgasmask???
Varför tog han på sig en syrgasmask? Och hur vet man det. Det blev kanske ett akut tryckfall i kabinen som automtiskt fällde ner syrgasmaskerna, men piloten kanske föll i djup medvetslöshet i samma ögonblick och råkade trycka på fel knappar.
Det finns tusentals frågor att ställa och försöka räta ut i en så här undersökning, därför finns haverikommissioner med all tänkbar expertis att tillgå och innan dess rapporter är klara är det faktiskt näst intill kriminellt att peka ut ansvariga.
Men journalister av alla de slag har inte tid att vänta, det gäller ju att sälja så många tidningar som möjligt och att komma först i nyhetssändningarna.
Beklämmande!
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

tisdag 31 mars 2015

GermanWings olyckan....

Äntligen börjar någon vederhäftig person ifrågasätta allas uppfattning att det är andrepiloten som är ensam ansvarig för den hemska olyckan.
Jag har naturligtvis ingen kunskap i ärendet eller händelsen, men tycker nog att man bör vara försiktig innan man går ut o lägger totalansvaret på en enskild person innan haverikommissionen har gjort alla tänkbara scenarior kring händelseförloppet och avlämnat sin rapport.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

söndag 29 mars 2015

Skavlan vs Åkesson

Det är ingen tvekan om att Skavlan ägnade sig åt kvalificerad mobbning i sin s k intervju i fredags.
Åkesson är fortfarande sjukskriven vilket alla kunde förnimma och då tycker jag att vanlig normal anständighet kräver att man tar det lite försiktigt och inte låter ambitionen att vara värst bland de värsta journalisterna ta överhanden.
Frågorna var utstuderat insinuanta och Åkesson blev naturligtvis överrumplad, programformen är inte en politisk tuff utfrågning utan ett underhållningsprogram. Att Skavlan inte avser att rösta på Sverigedemokraterna framstod med all klar tydlighet. Programmet måste väl har som rättesnöre opartiskhet, eller?
Hoppas det blir anmält till Granskningsnämnden.
Jag själv tvekar faktiskt till att i fortsättningen titta på Skavlan. Tidigare hade jag en positiv uppfattning om honom och hans förmåga att hitta intressanta gäster, lite grand som när Lasse Holmqvist hade Här är ditt liv för en herrans massa år sedan, men nu vet jag inte om Skavlan är så intressant längre.
Han gick lite för mycket över gränsen.
Om Åkesson tvingas fortsätta sin sjukskrivning p g a mobbningen, tar Skavlan på sig ansvaret?
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E