onsdag 27 mars 2013

"Ring P1" ett bedrövligt program...

Radion står på och man kör programmet Ring P1 med Tengby som programledare. Jag blev riktigt bekymrad för en stund sedan, Tengby visade tydliga tecken på att gå rakt in i väggen! Det är sällan man hör en programledare vara så otrevlig, stressande och rent utav oförskämd mot lyssnare som fullt legitimt ringer in till programmet för att uttrycka sin åsikt. Tengby uppmanar ju lyssnarna att ringa in och då måste man väl kunna begära ett hövligt uppförande från programledarens sida. Tengby och Täppas går numera i samma division och det är inte Elitserien, enligt min åsikt.
Men som journalist som dom kallar sig så anser man sig stå, om inte över, så i varje fall på samma nivå som Gud Fader!!
Att någon bemödar sig om att ring in till det programmet är obegripligt.
Hälsningar
Sten E

söndag 24 mars 2013

"Gömda nära dig".....

...ett bildspel i Sydsvenskan idag producerat av Åsa Sjöström. Syftet är väl bla a att skapa sympati för de som tvingas leva gömda här i landet efter att man fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Personerna får alltså inte vara kvar i Sverige och därför letar plisen efter dom för att kunna verkställa utvisning. Naturligtvis i många fall inhumant, men likväl efter lagboken.
De som gömmer dessa människor gör sig skyldiga till en olaglig handling.
Producenten känner till detta och har t o m varit i lägenheten och filmat situationen. Då är min enkla fråga: Åsa Sjöström har väl, som alla andra, skyldighet att anmäla brottslig handling? Eller är hon undantagen den skyldigheten?
Om inte så skall hon egentligen ta med sig sina bilder o traska in på närmaste polisstation och berätta vad hon vet om en pågående olaglig verksamhet!
Så skall det väl vara i Sverige år 2013.
Eller är det jag som har helt fel?
Sten E.
PS. alla som för utvisningsbeslut har möjlighet att åka tillbaka till sitt hemland och därifrån söka asyl i Sverige. DS