fredag 14 september 2012

Journalister.......

....är dom jämställda med Gud Fader?
....anser dom att dom skall ha en gräddfil här i livet?
....anser dom sig stå över lagen?

Journalister intervjuar journalister, hur bra och objektivt blir det?
Det är dags att plocka ner den yrkesgruppen på jorden...
Synpunkt?
I så fall maila till:  skonaren.ab@telia.com
Hälsn
Sten E

onsdag 12 september 2012

Jordskalv på Kreta.....

Nu rör det sig igen, djupt nere under öarna i Kykladerna i Grekland. I den ögruppen ligger bl a Santorini där det också mullrar o pyser i den gamla vulkanen, som hade sitt stora utbrott för 3 500 år sedan och ödelade i stort sett hela ön, Thera eller Santa Irina som sjöfararna på den tiden kallade ön. Sjöfararnas skyddshelgon och platsen som man stannade o bunkrade på sina vägar till o från Mellanöstern.
Vi har varit på Santorini, en fantastisk ö med ovanlig natur och arkeologiska utgrävningar som är mycket intressanta. Den gamla staden Firgo är idag en liten pärla, med exakt samma stadsplan som de gamla utgrävda platserna på södra delen, i Akrotiri.
Det förra vulkanutbrottet föregicks av ett helt års småskalv, vilket innebar att befolkningen kunde sätta sig i säkerhet innan det stora vulkanutbrottet kom. Man tror att detta var idén till historien om Atlantis. Man har uppskattat att vid det utbrottet en tsunami på upp till 50-60 meter rullade iväg i Medelhavet och träffade Kreta några timmar senare. Total ödeläggelse naturligtvis, men det är ju 3 500 år sedan.
Det kanske är nåt på gång igen, vad vet jag, men lite skrämmande är det faktiskt.
Sten E

måndag 10 september 2012

Landslaget igen????

Hamrén gör konstiga saker. Som t ex med Ola Toivonen som är en renodlad anfallsspelare i mitten i sitt klubblag, men som i landslaget blir tilldelad en ytterplats???  Vad är det för superklipsk tanke bakom det receptet?
Sverige vinner inte matchen i morgon.
SE

Hoten mot Sverige i fotbolls-VM...

Hoten är två, Hamrén och Zlatan.......
Hamrén därför att han tycks inte veta vad han vill.
Zlatan därför att hans storhet hämmar de andra i laget.....
Så är det, tyvärr!
Hälsning
Sten E

söndag 9 september 2012

Massinvandring från Somalia t ex....

Egentligen borde vi hålla en folkomröstning om det rimliga i att ta emot 40 000 s k anhöriginvandrare från Somalia även om dom lever ett fruktansvärt liv i Afrika. Det är, enligt min mening, helt förkastligt att svenska skattebetalare skall betala miljarder o åter miljarder för att "hjälpa" utsatta människor från delar av världen vars invånare absolut inte hör hemma i vår del av densamma. Helt olika kulturer, språk, religioner, sedvänjor m m . Hur dom kunna anpassas till vårt samhället. Det faller på sin egen orimlighet, och jag vill inte vara med o betala för detta.
Tips: Låt gränsen stå öppen för flyktingarna, men tala om för alla som kommer att KASSAN ÄR STÄNGD! Då tror jag att de flesta vänder åter.
Flyktingpolitik skall bedrivas i närområdet för att få mest ut av de pengar som Riksdagen beslutat om i "demokratisk" ordning.
Hur roligt är det att ständigt se dessa muslimska kvinnor med kläder som skulle kunna ekipera en hel kvinnoklubb, traskande omkring i sandaler, men med mobiltelefon till örat. Vilken arbetsgivare tror ni anställer dessa kvinnor?  Nä, samhället får sörja för uppehället, men hur länge skall vi gå med på detta?
Synpunkt? I så fall välkommen   skonaren.ab@telia.com
Sten E.

Den förfalskade enkronan.....

En amatörkonstnär tog sig för att gröpa ur en enkrona med kungens bild och ersätta med en annan bild med en ärekränkande text som jag inte tänker återge.
På den tiden landet hade en brottsrubricering som heter Majestätsbrott så hade den nu nämnde konstignären ruttnat bort i en fängelsehåla på nåt slott nånstans.
Alltså: Inför majestätsbrott i svensk lagstiftning så vi får bort detta elände inom svensk konstvärld eller för den delen svensk journalistik/bokutgivning.
Synpunkt? Välkommen att maila:  skonaren.ab@telia.com
Sten E.