fredag 13 januari 2017

Trump = dokusåpa?

En krönikör i en ganska stor dagstidning kallade Donald Trump för saker/tillmälen som man faktiskt inte trodde var möjliga i en svensk tidning och avslutade med att hela processen var som en dokusåpa!
Nu väntar man på samma beskrivning av den senaste "Folk o Försvar" från Sälen eller för den delen den nyss avhållna partiledardebatten i Riksdagen.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

Ny forskning - igen!!!

Idag hörde jag på nyheterna att ny forskning kommit fram till att om man ökar ungdomars gymnastik/motion t ex så blir grabbarna mer skärpta och klarar sig bättre i skolan, dessutom så minskar antalet benbrott hos kvinnor när dom kommit upp i åren!
Häpp häpp!
Fantastiskt forskning!
Nu väntar vi på rapport om att ett runt hjul rullar bättre än ett fyrkantigt!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

torsdag 12 januari 2017

Klimathotet - en bluff!!

Nästan varje dag så kan man läsa om det hemska hotet mot vårt klimat som beror på människorna här på jorden och på det sättet som vi använder resurserna.
Miljontals människor över hela jorden lever gott på att denna myt får fortsätta att spridas. Vår eventuella koleldning, bilkörning etc etc har möjligen en promillepåverkan, men absolut inte mer.
Om alla ni som ständigt varnar kunde sätta er ner och läsa om alla istider som vårt klot har genomlidit under flera miljarder år UTAN mänsklig påverkan, så kanske ni lugnar ner er.
Istider har kommit och istider har försvunnit. Det blir istid när klimatet konstant under längre perioder blir kallare och kallare. Istider försvinner när en global uppvärmning under hundratals, kanske tusentals år smälter isen och till slut kan man återigen befolka regionen.
Allt detta sker oavsett vad människorna eldar med eller vilka transportmedel man använder om man nu även skulle fantisera fram att människorna var närvarande för miljontals år sedan, men det är det ju ingen som hävdar, så varför går man på som man gör?
Ett av svaren är naturligtvis den egna plånboken. Egoism och dålig fantasi frodar i dessa grupper av befolkningen.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E