fredag 18 juni 2010

Avrättning i USA....

I vad man själva kallar sig, världens största demokrati, har man fortfarande, år 2010, barbariska bestraffningsmetoder i straffskalan. Helt obegripligt. Och dessutom är man så korkad som nation att man avrättar människor med en metod som den dömde själv för bestämma?????
Jag anser att USA i det här avseende förpassar sig själv ner i klass med Kina som har som rutin att skicka en faktura på den kula som har använts för att avrätta dömda människor i Kina. Fakturan skickas till de anhöriga!!!!
Vi har inte kommit ett uns längre än stenåldern.

Bröllopskonserten....

Kollar konserten från Konserthuset. Nu fattar alla varför orkestern kallas för Filharmonikerna...
Men dom är duktiga också.

Fotbolls-VM

Alla s k experter har Spanien som storfavorit till guldet! Vad grundar man detta på månne? Är det deras fantastiska klubblag eller är det en önskan att nu måste det vara Spaniens tur? Nåväl i vilket fall så består ju klubblagen till nästan 50% av utländska stjärnspelare som i VM representerar sin respektive hemländer. Alltså, Spaniens landslag och spanska klubblag är inte samma saker.

söndag 13 juni 2010

Valtemperaturen den svänger ....

I fredags var det en rödgrön majoritet förderas valseger, ca 50,5% mot ca 45,5% för Alliansen.
Idag, söndag, två dagar senare är prognosen den motsatta???
Två olika institut har nu konstaterat detta dilemma för alla som är intresserade av politik. Hur skall det sluta? Som vanligt, jämt så det förslår och kanske med SD som tungan på vågen! Vilken framgång för demokratin!!!
Förresten, känn på ordet Sverigedemokrat, uttala ordet sakta, eftertänksamt, uttala det en gång till och fundera på de två stavelserna som finns i ordet Sverige - Demokrat. Finns det egentligen ett vackrare och mera heltäckande ord i vårt språk??? Jag anser att ordet är bland det finaste vi har, men också det mest hatade och missbrukade ord få grund av .... ja ni vet alla vad jag talar om.
Ha det så bra i regnet.....

Våra friidrotts"stjärnor"...

Nu är dom igång igen, dom gamla stjärnorna som måste vissa aktivitet inför sina sponsorer, för det kan väl knappast vara dom själva som betalar för totalt onödiga resor världen över för att vid uppvärmningen konstatera " det kändes lite konstigt i min lårmuskel, så därför avbröt jag tävlingen". Innan den ens hade börjat. När skall dom inse att deras tid har varit, den kommer aldrig igen, men dom är väl tvingade att fortsätta. Det mest tragiska är Carolina Klüft, hon borde har slutat för mkt länge sedan och inte börjat med längdhopp. Det kommer aldrig att bli något av detta, tyvärr.