fredag 24 oktober 2014

Ubåtsjakten är avblåst!!!!!

Ja, så var den leken avslutad, budgeten är lagd på riksdagens bord och inget mer kan göras för att få högre anslag, åtminstone inte i nuläget eller u-läget om man får vitsa till det lite.
Först bidde det en skadad ubåt som skickade hemliga kodade meddelande till en hamn i Baltikum, sen bidde det en oljetanker (moderfartyg) som i verkligheten låg för ankar och väntade på order att avsegla till nån hamn i "Långtbortistan",
sen bidde det en hemlig agent som vadade i land, svartklädd och oerhört farlig men i verkligheten var det en fiskare som nästan varje dag står på samma plats, klädd i mörk fiskedräkt med långstövlar,
sen bidde det en vit miniubåt som förevisades på en suddig bild , tagen av en person som inte ville framträda på bild eller med namn,
sen bidde det förflyttning av hela sökstyrkan till annan plats varvid man förbjöd civila båtar att komma närmare än 10 000 meter, dvs 1 hel landmil.
Sen dök vår ÖB upp i TV-rutan och sa: "Det är för djävligt!"
Sen la man ner hela skiten, journalisterna kunde åka hem med feta traktamenten och annat roligt tillsammans med kollegor som var övertygade om att man varit med om något spännande och oerhört farligt för Sverige.
Och som slutkläm, Debatt i SvT på torsdagskvällen som skulle krama ur historien ytterligare ingredienser till journalisterna morgonmöte landet runt. Allt för att motivera sin egen betydelse.
Det finns även allvarliga slutsatser att dra:
- Försvaret, kan vi lita på det?
-Journalisterna, kan vi lita på dom?
En sak är absolut säker: GÅ ALDRIG MED I NATO - DÅ KOMMER DET ATT VIMLA AV UBÅTAR!
Synpunkt? Kanske från min vän Göran i Eslöv?
Hälsningar
Sten E

måndag 20 oktober 2014

Miniubåt eller fotomontage....

Är det rimligt att Ryssland tillverkar miniubåtar och målar båtarna med vit färg???
Är det full möjligt att bilden är ett fotomontage?
Under årens lopp har tusentals fejkade fotografier valsat runt i pressen världen över föreställande s k UFO:s.
Spännande eller?
Budgetubåt kanske?
synpunkt?
Hälsningar
Sten E

söndag 19 oktober 2014

Åkesson, SD-ledaren lever farligt!

Och det är nog på sin plats att alla besserwissrar landet runt också tar sitt ansvar och slutar att mobba honom och hans parti.
Den verkligheten han har levt i och med under flera år och som kulminerade i årets valrörelse kommer nog att gå till historien som den värsta någon person, partiledare eller ej, har genomlevt och förhoppningsvis inte kommer att genomleva i framtiden.
Sveriges regering och riksdag har predikat värdegrund i åratal för t ex landets alla skolor och att det är det viktigaste för den enskilde människan att ta till sig, alla människors lika värde etc etc.
Detta har man totalt bortsett från när det gäller Åkesson och hans parti och framförallt 780 000 svenska medborgare som la sina röster på SD.
Att drabbas av utmattningssyndrom är inget att leka med och inget att skämta om. Risken är uppenbar att han aldrig kan resa sig och komma tillbaka och frågan är då: vems är felet?
Min uppfattning är att felet ligger hos de andra etablerade partierna, den samlade journalistkåren och media i allmänhet.
Jag tror inte att något parti har blivit så omskrivet i negativa ordalag som SD. Tråkigt att resultatet blev sådant att en vettig person med vettiga åsikter om viktiga saker riskerar att gå sönder totalt.
Vi får hoppas på bättring och att det får ta den tid som behövs, men framför allt att de som jag räknat upp som ansvariga tar till sig detta ansvar och tänker efter före nästa gång man attackerar andra.
V-representanten med t-shirten vid riksdagens högtidliga öppnande måste skämmas ofantligt!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Elfsborg är Sveriges bästa lag!

Åtminstone igår när man slog de nyblivna svenska mästarna MFF med 2-1.
Men som vanligt så är det alltid domarens fel!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Ubåtskränkningen....

Språket som används är minst sagt kryptiskt. man talar om främmande undervattensverksamhet som naturligtvis måste betyda ubåt, det finns väl ingen annan rimlig förklaring. Inga människor promenerar väl omkring på sjöbotten i flera dagar, eller? Minkar, sälar och andra sjöodjur är väl heller inte troliga men framför allt inte så roliga o spännande att rapportera om i media. Varför försöker man lura i allmänheten löjligheter, och media går på det också.
Det senaste märkliga språkbruket var en militär sagesperson som beskrev aktionen som spaning efter verksamhet i "vattenvolymen". hur djävla dumma tror dessa medaljprydda allvarliga herrar med titlar som kommendör etc att vi är?
Tala klarspråk! Vi jagar en ubåt som vi tror finns i vattnet utanför den eller den platsen.
Nu har det framkommit att det skulle kunna vara en skadad ubåt och då anser jag att hela historien kommer i ett nytt och kanske förklarligt läge.
En skadad ubåt kan ha svårt för att navigera och kan därför ha kommit in på svenskt vatten, alltså inget medvetet intrång och alltså en helt onödig svensk uppvisning i löjligheter!!!
Dessutom, det hör till vanligt vett stater emellan och framför allt på sjön att man hjälper varandra när någon hamnat i sjönöd.
Gör Sverige det?
Det finns som alltid skäl att dämpa ner sina domedagsprofetior och invänta klara fakta, men då säljer man inte så många tidningar.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E