lördag 4 juni 2016

Stockholm Maraton - kenyansk uppvisning!

Hur länge skall detta få fortgå, jag menar att kenyanska löpare rensar prisbordet varje gång det rör sig om långdistanslopp. Hur kan man vara så dum som svenskarna och andra vita löpare att man ställer upp och legaliserar detta spektakel.
Vinnaren var jätteglad och det begriper var o en. En livslön på ca 2 timmars löpning i stekande sol i Stockholm, det är mumma det.
Alla från Kenya och kringliggande länder är naturligt dopade och borde starta i en egen division med egna prispengar så att alla andra kunde få en chans att få del av pengarna.
Så tycker jag.
Vad tycker du?
Hälsningar
Sten E

torsdag 2 juni 2016

Zlatans pressträff lite av Kejsarens nya kläder!!

Där satt hela landets sportjournalistkår, andäktigt, i väntan på kungen som släntrade in, satte sig vid mikrofonen och sa ingenting, absolut ingenting, dvs orden flödade långsamt, men innehållet, nä det var tomt, nästan som ett vakuum. En sak han sa konkret var att han är "för bra för allsvenskan".
Min liknelse med Kejsarens nya kläder är slående. Publiken var så underdånig  när kejsaren tågade förbi, bugade och nickade och berömde de nya kläderna, tills en liten pojke utbrast: Men pappa, han är ju naken".
Uppriktigt sagt, vad är detta för dravel och daltande men en vanlig människa som visserligen är duktig på att göra spektakulära mål på fotbollsplanen, medan det finns tusentals undersköterskor, förskollärare etc som uträttar stordåd varje dag i sina dagliga arbeten men som aldrig får någon som helst uppmärksamhet och definitivt inte i lönekuvertet.
Jämförelse: Undersköterskan tjänar 24 000 kronor i månaden. Det tjänar Zlatan på 109 minuter dvs 1 timme och 49 minuter.
Vem är det som behöver komma ner på jorden?
Synpunkter?
Hälsningar

Sten E