måndag 21 december 2015

Har regeringen abdikerat?

Man lägger myndighetsutövande på busschaufförer och tågvärdar vars ursprungliga uppgift är att ratta en buss säkert över Öresundsbron eller att kontrollera att resenärerna har giltiga biljetter. Nu har den stackars regeringen och ministern Anna Johansson fått statsministerns fantastiska uppdrag att föra fram ett fullständigt vanvettigt förslag, helt utan förankring i verkligheten eller i juridiken. Vad säger facket om ett sånt agerande?
Har man tänkt på utbildning för dessa personer? Har man även gett personerna, busschaufförerna och tågvärdarna speciella befogenheter att avvisa människor som säger sig vilja söka asyl i Sverige?
Varför ställer man inte samma krav på biljettförsäljaren på Huvudbangården i Köpenhamn att man inte får sälja biljetter till personer som inte kan legitimera sig?
Regeringen är nog den sämsta vi har sett på mannaminne.
Var är demokratin? Hur ser ett regeringssammanträde ut när Löfven sitter där o håller i klubban? Vem yttrar sig och vad säger man? Finns det någon som har någon invändning till alla huvudlösa förslag?
Man bara undrar faktiskt.
Vill man inte sitta kvar hela mandatperioden eller vill man lägga grunden för en total kollaps för regeringspartierna?
Frågorna är många men svaren obefintliga och det lilla man hört knystas från t ex Anna Johansson är bland det sämsta man hört en svensk regeringsföreträdare uttala. Hennes pappa, den stridbare Göran Johansson vänder sig väl i sin grav om han kunnat höra vad dottern hittar på.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar