torsdag 23 februari 2017

Skatteverkets chef får sluta....

.....med en enkel beskrivning. Media för övrigt använder helt andra ord, sparken är väl det vanligaste.
Men det var ju helt klart för alla som har läst om direktörens eskapader de senaste åren att hans dagar som generaldirektör för ett av våra viktigaste institutioner måste avgå.
Undras nu hur många andra i den absoluta toppen i vårt samhälle som ägnar sig åt tvivelaktiga affärer/åtgärder? Den händelsen jag tänker på närmast är ju Statens Fastighetsverk och hela den härvan.
Undras hur länge rikspolischefen får vara kvar och ytterligare försämra vårt kanske viktigaste skydd mot de kriminella?
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

söndag 19 februari 2017

Trump är klarsynt.....

Senast igår hade Trump en ny presskonferens där han berättade att det i Sverige är ett elände med alla flyktingar som kommer hit och som vårt land inte har någon som helst koll på.

För detta får han massiv kritik och t o m den svenska ambassaden har ställt en fråga till UD i Amerika om uttalandet. Det finns även vissa svenska journalister som på full allvar tror Trump tog fel på Sverige och Pakistan!!! Fullständigt sanslöst att komma med en sådan bortförklaring.

Trump talar klarspråk om hur vi har det här i Sverige. Vi har under några år haft en ohejdad invandring av flyktingar från Mellanöstern och dessutom helt utom myndigheternas kontroll. Det finns många i den kategorin som är båda vanliga kriminella och krigsförbrytare. Bara för nån vecka sedan blev en person från nämnda region dömd till livstids fängelse för mord som han begått i krigen i Syrien m fl länder. Denne person kom hit som flykting och fick permanent uppehållstillstånd!

Så nog är han välinformerad, han Trump,  skillnaden är att han talar klarspråk!

Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Media Markt lämnar Sverige.....

..läste jag på en tidnings hemsida. Det var ju för väl att detta företag nu åker tillbaka till Tyskland eller var man kommer ifrån. Jag minns när man etablerade sig i Sverige och presenterade så låga priser att vem som helst kunde begripa att detta inte var en lönsam verksamhet. I en intervju fick en ekonomiansvarig frågan hur Media Markt kunde fortsätta verksamheten med miljarder i förlust varje år. Svaret var: Förluster? Det är inga förluster, det är marknadsföringskostnader. Vår plan är att bli störst i Sverige och om vi då också slår ut andra so what!!!
Så resonerar kapitalet och resultatet blev också att flera stora inhemska företag fick lägga ner.
Är detta snyggt?
Nä Media Markt är ett skitföretag som jag aldrig har satt min fot på!
Tack o lov att man nu lämnar landet.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E
PS. Gynna Net on Net, Kjell & Company, Clas Ohlson eller annat svenskt företag om du skall köpa elektronik av alla slag! DS