fredag 29 januari 2016

Zlatans lön......

Zlatan har förhandlat sig till en månadslön på 14 milj kronor. Jag har räknat ut att det blir en minutlön på 324 kronor.
Alltså 324 kronor/minut.
Det blir drygt 19 000 kronor/timme.
En advokat fakturerar mellan 2 000 - 3 000 kronor/timme.
En butiksanställd med 24 000 kr/månad har en timpenning på 150 kronor dvs 2:50 /minut, men bara under de 8 timmar som arbetstiden gäller.
Zlatan har 324 kr/minut dygnet runt!!!!
Men han är duktig på att sparka en boll i mål.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Löfvens hemliga plan för S.......???

Man undrar vad han har totat ihop den här gången? Igår hade han en telefonkonferens med distriktsordförandena och två av dessa blev intervjuade i radion. Hos dessa fanns absolut ingen krisinsikt, tvärtom så var det som vanligt, det är uppåt o nedåt, men politiken ligger fast?? Man fick en känsla av att det gäller att inte positionera sig utanför de fastlagda ramarna i förhoppning om att få bli ihågkommen vid nästa utnämningsrunda inom partiet.
Att S endast stöds av 23% av väljarna, oavsett vilket institut som mäter, är ur svensk synvinkel mycket dåligt, internationellt är det säkert en bra siffra.
Nä, det finns ingen hemlig plan i verkligheten, det hela är enkelt o lätt som en plätt. Börja regera med de svenska medborgarnas bästa för ögonen i varje beslut som fattas. Svårare är det inte.
I dagsläget så är det tydligt att det är människor från alla andra hörn av vårt klot som står i centrum för Löfvens omtanke.
Alla arbetslösa i Sverige, alla hemlösa svenskar, alla småbarnsfamiljer med taskig ekonomi, alla fattigpensionärer i Sverige, alla förskollärare som går på knäna varje dag, allt elände med kriminalitet i Sverige av idag, dvs allt som rör Sverige och medborgarna som bor här o betalar skatt varje dag, alla dessa personer/grupper finns inte i Löfvens värld och har inte funnits där heller sen valet 2014.
Det är bl a därför som Sverige behöver en ny regering som jobbar för Sverige och medborgarna.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

torsdag 28 januari 2016

Väljarundersökningar i parti o minut....

Nästa varje dag presenteras ny väljarundersökning, alltid från olika institut och med helt olika resultat i förhållande till den som presenterades dagarna före.
Ett virrvarr och kaos utan like.
Vem/vad kan man lita på?
Jo ett riksdagsval, men nästa möjlighet att få korrekt väljarbesked infaller år 2018 om inte det utlyses nyval före.
Men, väljarundersökningar är en stor industri som omsätter mycket pengar, sätter mängder av människor i arbete och, tja det är väl bra ur den synpunkten, men det speglar inte verkligheten.
Hälsningar
Sten E

onsdag 27 januari 2016

Flyktingar, flyktingar o flyktingar.................

Varje dag, varje nyhetssändning, varje tidning, det finns tydligen inget annat att tjata om än flyktingar, flyktingar hela tiden.
Media har ett stort ansvar, hitta andra nyheter att tala om och visa på nyheterna.
Vi är alla hjärtligt trötta på detta eviga tjatet.
Politikerna, media har tappat greppet fullständigt.
Fram för en ny regering omgående.
Sten E