tisdag 26 februari 2013

Skid-VM .....

Varför tar inte våra svenska skidåkare medaljer i massor?
Fattar ni inte? Alla andra är dopade, åtminstone dom som vinner!!!!
Den svenske stjärnskidåkaren Johan "nånting" avstod från ett lopp där han med "säkerhet" skulle vunnit, men han ville spara krafterna till andra lopp längre fram??? Varför?  Han kanske inte var säker på att han var ren.
Den som lever får se.
Sten E.

söndag 24 februari 2013

Sveriges försvarsförmåga?

För en tid sedan berättade vår ÖB att landets försvarsförmåga var ca 1 vecka på en begränsad del av vårt territorium! Detta är häpnadsväckande, men troligen sant.
Vår Försvarsminister, en kvinna som är kapten i reserven, uttalade sig då i samma ordalag!!!
Fortfarande mycket häpnadsväckande!
Andra s k experter på hög nivå menade då att vi räknar med att få hjälp från Nato om landet skulle bli angripet utifrån, från öster får man förmoda att man menar, alltså Ryssland. Natos generalsekreterare förklarade då för den svenska försvars"expertisen" på senaste Folk o Försvar i Sälen att "endast medlemmar i Nato" kan påräkna hjälp vid ett anfall!!!
Ännu mer häpnadsväckande, jag menar den svenska tilltron till andras insatser för vår bekvämlighet.
Idag uttalade sig den norska försvarsministern att om Norge blir anfallet så räknar Norge med att få hjälp av Nato eftersom man är medlem i den organisationen. Det var inte häpnadsväckande, det var en självklarhet!.
Jag menar inte att vi skall gå med i nato, jag menar att vi skall ha ett eget försvar likt det vi alltid tidigare har haft för att kunna upprätthålla vår neutralitet genom att vara alliansfria. Det skapar den bästa förutsättningen för framtiden.
Men titta lite på vilka personer som politiskt har ansvaret för vårt försvar så ser man mårkliga saker.
Den ende som vet nånting om detta, Björklund den gamle majoren i armén, han har hand om skolfrågor, och när han nyligen yttrade sig och begärde upprustning av försvaret så menade Reinfeldt att försvaret är ett särintresse som måste behandlas som alla andra som bara vill ha mer o mer av landets samlade resurser!!!
Alla är inte fullkomliga, hoppsan nu glömde jag bort en person, jag skall inte nämna nåt namn, andra får spekulera i vem jag menar.
Men det blir ett problem om landets högsta ledning har allvarliga brister i sin kompetens, men en uttalad förmåga att verbalt dölja detta!!!
En sista sak: Skulle man som fastighetsägare slopa sin villaförsäkring bara för att den inte har brunnit i huset nån enda gång tidigare???
Nä, jag tänkte väl det, en försäkring är till för att hjälpa OM det händer.
Samma sak med försvarsutgifterna.
Tycket ni det var lite för mycket skrivet i den här saken? Så går det när andan faller på och adrenalinet pockar på och vill ut.......
Sten E

Mittåt - han heter PISTORIOS

...."mördaren" i Sydafrika heter Pistorios o inget annat. Vilken soppa rent ut sagt, inte nog med att han förmodas ha skjutit ihjäl sin flickvän, utredaren i fallet har avstängts för han är misstänkt för mord i ett annat fall och idag läser vi att Pistorios bror också är misstänkt för att ha haft ihjäl en kvinna i samband med en bilolycka..... Vad kommer härnäst?
Sten E