fredag 14 december 2012

Tävlingen är avgjord....

Tävlingen för ett par dagar sedan som ställde frågan vem som har som målsättning " att besvara svenskheten etc etc " är nu avslutad.
Ingen svarade rätt!
Svaret är inte något politiskt parti om nu någon trodde det, vilket hade varit naturligt med tanke på all debatt kring SD. Ej heller någon enskild person utan en högt aktad förening i samhället som heter Par Bricole, en sammanslutning av idel herrar med ett intresse för sång och hemliga ritualer, en gammal förening som omfattar samhällets toppar i olika strukturer.
Så var det med det.
En fråga inställer sig: Med en sån målsättning, hur röstar man i allmänna val?
Hälsningar
Sten E.

tisdag 11 december 2012

Zlatan / PSG....

Kollar på matchen nu i kväll på TV. Bedrövlig fotboll. Inte konstigt att Zlatan gör många mål i den ligan. Håller medioker allsvensk klass.
Sten E.

Tävling....

Vem, vad, vilket har följande på sin agenda?

"Vi ser som vår största uppgift att vårda och bevara det svenska kulturarvet och då i synnerhet sång, musik, teater och talekonst"

Den som svarar rätt inom 24 timmar kommer att belönas med ett okänt pris.
mail till  skonaren.ab@telia.com

Sten E

Borås, bor vi i samma stad....

Läste nyss ett inlägg i Borås Tidning från Eva Carlsson, rektor på en Boråsskola, om att politikerna tydligen lever i en helt annan värld än medborgarna i Borås. Det handlar om skolan och de ständigt krympande resurserna som politikerna tilldelar skolan. Läs artikeln och begrunda.
Starkt gjort av en rektor att uttala sig i sådana frågor. De flesta på liknande poster brukar bara jamsa med och försöka vara "bäst i klassen".
Men, jag glömmer inte det senaste Valborgsfirandet i Annelundsparken och kommunalrådet Ohlssons tal som handlade bl a om den jättefina lekparken som nyss invigts i parken och som var avsedd för barnen, de som utgör vår framtid och som vi alltid måste satsa på även i svåra tider.
Ett par dagar senare kunde man läsa att samma kommunalråd varit med om att försämra drastiskt för förskolor och andra skolor i, just det, Borås och dess stadsdelar.
Tala om hyckleri!
Sten E

söndag 9 december 2012

Doha, Qatar, Miljömöte....

Så vitt jag har läst mig till fakta om mötet, så fanns 20 000 delegater på plats från alla världens hörn. Hur kommer man till Doha? Förmodligen med flygplan, de sämsta transportmedlen som finns ur miljösynpunkt!
De närliggande arabiska länderna skulle kunna ta sin kamel och rida in i salen och visa sin miljömedvetenhet. Gjorde man så? Nej o åter nej. Man använder de största planen som finns och åker en o en, man är ju gubevars mångmiljardär och detta måste man visa. Sveriges miljöminister Lena Ek var inte sämre hon. I onsdags intervjuades hon i svensk media varvid hon berättade att nu åker jag till Doha, och idag är mötet slut och hon o alla andra åker hem igen i sina stora o fina flygmaskiner!!!
Man kommer inte fram till nånting i dessa frågor, har ej gjort så heller vare sig i Kyoto, Köpenhamn eller Rio.
Dessa möten världen över är inget annat än gigantiska charterresor för en utvald klick av beslutsfattare som inte kan fatta beslut och dessutom resor i lyxklass på, just det skattebetalarnas bekostnad.
Skulle man komma till något beslut i nån fråga så handlar det om pålagor på medborgarna och nya restriktioner på hur vi skall leva klimatsmart, alltså vi medborgare, inte dom själva.
Varför kunde dom inte ta tåget eller båten till Doha? Eller kamelen? Och varför lägger man ett sånt möte i Doha? Ett av världens rikaste länder p g a , just det olja o gas. Är detta land intresserat av en förbättrad miljö?
Sen vill jag åter påminna om att klotet vi lever på har funnits, enligt beräkningar, i ca 5 000 000 000 år, minst, och under de senaste 100 000 åren har man kunnat konstatera att på norra halvklotet har det varit åtminstone 3 stora istider, dvs is har bildats kilometertjock på grund av kallare klimat, därefter har det blivit en global uppvärmning och all inlandsis har försvunnit ( förutom vissa delar av arktis) och så här har det varit sen utminnes tider. (Allt handlar om jordaxelns lutning i förhållande till soljljusets insläpp mot jorden.)
Om jag är rätt underrättad så fanns inga människor under nämnda tid som skräpade ner jordklotet, inga bilar som kördes på bensin, inga oljeaggregat etc etc.
Vad är det vi tjafsar om i miljödebatten?
Synpunkt?  skonaren.ab@telia.com
Sten Eklöv

"På spåret" har spårat ur.....

Frågorna på de olika platser man kommer fram till handlar nästan inte alls om orten som sådan utan om helt ovidkommande saker. Mycket tråkigt och inte alls vad man förväntar sig.
Deltagarnas allmänkunskaper är skrämmande låga, med undantag av Stefan Holm.
Programledarna är ju så där, inte mer. verkar mest vara ute efter egen publicitet.
Nä, ta tillbaka Oldsberg/Hellberg och deras klurigheter i frågorna.
Synpunkt?
skonaren.ab@telia.com
Sten E