söndag 25 januari 2015

Basinkomst.....

Den som inte vet vad jag talar om kan googla på ordet "basinkomst", det är det samma som medborgarlön och är ett mycket intressant förslag för att lösa mängder av aktuella problem som vi har här i samhället.
Börja med de långtidssjuka som riskerar att utförsäkras, ge dessa en basinkomst på , t ex 12 000 kronor i månaden, utan krav på motprestation, så kommer åtminstone dessa människor att kunna få en någorlunda dräglig tillvaro i framtiden. vill man sen jobba när man känner sig redo till detta så är det väldigt bra för alla, men den tiden den glädjen.
Jag tänker återkomma senare med en längre redogörelse för varför jag anser att Basinkomst är framtidens melodi i vårt sargade land.
Hälsningar
Sten E

Tiggarna igen!

Några praktiska frågor:
De pengar som man tigger ihop påstås skickas hem till Rumänien, men på vilket sätt?
Går man in i en bank, växlar de svenska slantarna och småsedlarna till rumänsk valuta och vad får man i så fall betala i växlingsavgift till den svenska banken? För det är ju inte gratis.
Skickar man sen pengarna till ett speciellt konto i Rumänien, eller lägger man kontanterna i ett kuvert som därefter postas på ett svenskt postkontor, assurerat eller rekommenderat.
Vilka banker har rumänsk valuta i den mängd som man förmodar att det måste röra sig om. Det finns tusentals rumänska tiggare i vårt land och alla tycks skicka pengar hem till kvarvarande barn, i regel mellan 5 - 10 st. Hur får dessa barn ut pengarna? Har dom konto i bank?
Vi kan ju inte fortsätta att ha det på det här sättet. tiggare på gator o torg, utanför snart sagt alla butiker som man besöker, sittande på huk med filtar o annat runt om sig, sittande på en lite kudde.
Man måste ju frysa fruktansvärt och vilka sjukdomar drar man på sig? Myndigheterna måste reagera omedelbart.
Tiggeri måste förbjudas!
Hälsningar
Sten E

Grekland - Grattis!

Syriza tycks gå segrande ur söndagens val, grattis!
Nu har Grekland chansen att hoppa av Eurosamarbetet, återinföra drachman som valuta, skriva av alla ohemula utländska lån och börja om från början med landets egna möjligheter att ordna ekonomin.
Sen föreslår jag att alla som kan, åker på minst 1 semestervecka till Grekland detta året.
Då gör vi en solidarisk handling med ett mycket prövat folk.
Hälsningar
Sten E

Air Asiaplanet

Det påstås att planet steg väldigt brant minuterna före kraschen vilket absolut inte kan bero på att piloterna avsiktligt gjorde en sån manöver. Man gör inte det om man redan flyger på 10 000 meters höjd. Planet är inte byggt för sådana manövrar. Nånting har gått snett i mekaniken för höjd-sidoroder, kanske nån form av explosion som har ställt till det för vingarna.
Skall bli intressant att få ta del av informationen från lådorna med alla data.
Hälsn
Sten E

The Mauler utslagen direkt!

Perfekt, då kanske han tar sitt förnuft till fånga och lägger av.
För att rädda sig själv och öronen som ser för hemska ut!
Hälsningar
Sten E