onsdag 18 mars 2009

På tal om lönehöjning....

Läste en artikel från 1959 som var införd i Borås Tidning om att Svenska textilarbetareförbundet träffat avtal med arbetsgivareparten om lönehöjning för den kommande avtalsperioden.
Resultatet blev: + 7 öre/timme och för ackordsarbete + 6 öre/timme. Lönehöjningen gällde lika för män o kvinnor.
Något att tänka på!

tisdag 17 mars 2009

Offentligt .....

Jo så är det. Allt man skriver på sin blogg sprids över hela världen. Det är fantastiskt. Idag fick jag veta att åtminstone en person läser min blogg, hej Fred förresten. Det här skulle du också börja med. Känner man sig lite upprymd kan man ju ropa tjohej och är man förbannad på nånting så är det bara att "skriva av sig"!
Idag skiner solen här nere i Malmö och våren närmar sig så sakteliga. Jag skriver "här nere" därför att jag relaterar till där hemma, Rydboholm, textilindustrins vagga vackert belägen med Viskan ringlande förbi. Och där hemma går nu min Kerstin och längtar till helgen då jag kommer hem, nä förresten, på fredag får vi fint besök här när Kerstin kommer hit. Vi skall nämligen gratulera min systerdotter, modell i Milano, som har kommit hem för att fira sin födelsedag och hon har lovat att bjuda på italienska specialiteter.
Tänk vad ungdomar får uppleva mycket nuförtiden. Men, det får ju vi också om man tänker efter.
Nä, nu skall vi förbereda kvällens övning på Cutty Sark i Limhamn. Hilton fyller år och nånting må man ju tänka ut som överraskning.
Jag skickar hälsningar till Fred, Kerstin och er förtjusande dotter Lisa, min Kerstin där hemma, Magnus, Veronica, Michael, Maria, Magnus, Marina, Ellen, Emil, Caroline, Mattias och Inga-Greta.