onsdag 29 juli 2015

Heja Greklands sol o bad!

Så kul att uppleva: den "vanlige människan" fattar bättre än alla domedagsprofeter med alla möjliga examina i ekonomi etc, bättre är alla politiker i hela Europa som hellre skjuter Grekland i sank än tänker mänskligt o humant.
Den "vanlige" svensken t ex spenderar allt mer av sin semester i Grekland! Mycket bra och ännu bättre blir det om man tar med kontanter och gör av med alltsammans på semestern, till gagn för hela Greklands ekonomi.
Tänk om 100 miljoner européer gör samma sak en gång om året. Då är Greklands skuld utraderad och deras ekonomi i balans, till semesterfirarnas glädje o nytta.
synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Rysk ubåt i svenskt vatten...

MediaSverige gick verkligen igång häromdagen när man rapporterade om ett arkeologiskt fynd i vattnen utanför den svenska ostkusten.
Fyndet visade sig vara en förlist ubåt från 1:a världskriget som 1916 hade kolliderat med en svensk båt och gått under.
Värre än så var det hela inte, men rubrikerna, bilderna spekulationerna i den svenska pressen gick fullständigt överstyr.
Frågan var inte om utan när det skulle utbryta fullskalig konflikt länderna emellan (Sverige-Ryssland) och hänvisningarna var otaliga till jakten i höstas på en chimär i farvattnen på ostkusten. Alla minns rapporteringen, kanske mest minns den ensamme mannen i mörka regnkläder som stod o fiskade på en klippa, som han alltid gör, men spekulationerna gick ut på ryska hemliga agenter som redan var ilandsatta etc etc etc.
Jag säger bara det, media gräver sin egen undergång!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

måndag 27 juli 2015

Gratis busskort till......?

???? ja till vem tror ni, jo till asylsökande i Kalmar. Migrationsverket beräknar kostnaden till 500 000 kronor per månad! Jag ber att få upprepa 500 000 kronor/månad = 6 000 000 kronor/år.
Är det någon som är förvånad över att SD samlar röster? Inte jag i alla fall.
När skall vi få stopp på detta vansinne?
Jag kan inte räkna ut hur många miljarder av svenska skattepengar som går till asylmottagningen, till ingen nytta förutom all personal inom Migrationsverket och de kommunala socialförvaltningarna som har sin försörjning/pension tryggad för tid o evighet.
Alla dessa miljarder skulle kunna användas till vård, skola o omsorg/sjukvård och kunna komma oss vanliga medborgare till godo i stället för som det är i dagens läge.
Jag skriver av egen erfarenhet hur bedrövligt det ser ut med den nuvarande flyktingpolitiken. OBS jag skiljer på invandrare med avsikt att jobba och som har tillstånd att komma hit och de som "flyr" hit och kallar sig för flyktingar. Som dyker upp på MV:s trappa på morgonen, utan pass, utan beskrivning hur man kom dit och knappt klart besked varifrån man kommer. smugglade hit naturligtvis.
Är det så vi vill ha det? Inte jag i alla fall!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E.

Pridetåget......

Enligt information i media så har Stefan Löfvén annat för sig och kommer inte att deltaga i årets stora parad.
Tack o lov för detta, men det visar också att det hela handlar om röstfiske. Hade det varit valår hade alla partiledarna stått på kö för att vara med!!!!
Bedrövligt må jag säga!
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E