lördag 15 juni 2013

Higgs partikel......

Finns det någon som förstår vad Higgs Partikel är? Det har tydligen något att göra med vad som fanns före Universums födelse????
Kan något finnas innan det fanns något???
I vilket fall så har man under mer än 40 år letat efter den "felande" länken och byggt bl a den avancerade partikelacceleratorn i CERN för en total summa som inte går att förstå eller ens skriva ut, det blir för många nollor (hoppsan ) inblandade.
Nu har forskarna hittat något som man TROR är den artikel som Higgs redan på 60-talet trodde måste finna för att hans teori skulle gå ihop.
Men om vi bryter ner summan lite grand så visar det sig att medborgarna i Sverige under mer än 40 år har bidragit med 22 kr / invånare, det blir ca 8 miljarder kronor och då är det bara från vårt lilla land här uppe i högan nord.
Om man till detta lägger alla andra projekt som staten anser att vi skall betala för eller bidraga till finansieringen med så förstå man att det naturligtvis inte kan bli så värst mycket kvar till pensioner till vårt eget folk.
En vanlig ålderspensionär har cia 10 000 kr i månaden före skatt, dvs ca 200 kr/dag varav hyran i regel kostar ca 100-125 kr/dag. Räkna själva, är det en vettig prioritering?
Sten E

Boxningens offer.....

Nu har det hänt igen. En svensk tjej ligger medvetslös på sjukhus efter en match igår kväll.
Hur länge skall den legaliserade misshandeln få pågå innan det blir totalförbud även i lagstiftningen?
Alla som boxas är och/eller blir mer eller mindre hjärnskadade. Det är liksom vitsen med boxningssporten, att slå ut sin motståndare så att vederbörande inte kan fortsätta matchen. Fullständigt oacceptabelt i en civiliserad värld år 2013!!!
Omgivningen i det här fallet säger t ex: Frida klarar det här , hon är en tugg tjej etc etc. Journalister o andra mediebevakare sitter längs ringen och "njuter" av eländet, man måste ju gubevars skriva något blodigt för att få artikeln läst av allmänheten. Dom och alla andra i den kretsen har inte kommit särskilt långt från stenåldersstadiet!
Det är tid att staten totalförbjuder det här spektaklet.

Sten E