söndag 5 augusti 2012

Olympiska Spelen 2012....

OS börjar idag och slutar idag!!!
Efter knappt 10 sekunder.
Jag menar att det viktigaste loppet är Final 100 meter herrar! I kväll vid 22.30 tiden sker denna oerhört viktiga händelse.
Kampen mellan Bolt och några andra av hans landsmän från Jamaica.
Kostnaden för OS för arrangörslandet är 100 000 000 000 000 kronor, minst. Alltså 100 miljarder kr.
Jag hoppas jag fick med rätt antal nollor, annars finns det ju gått om sådana på plats i London. Sveriges trupp är 150 aktiva och ett okänt antal ledare, tränare m fl. Medaljskörden så här långt: Några silvermedaljer i grenar som ingen känner till att dom finns, nästan.

Kris, kris..... men inte överallt...

Överallt är det kris, åtminstone om man lyssnar på radio, kollar på TV eller läser tidningar. Det blir alltför mycket att kommentera och till slut så tröttnar man o bara låter det rulla på....

Men igår var vi tillsammans med en liten fin familj på Brännö, ni vet där man har en brygga som är omsjungen sen åratal tillbaka men som är landets kanske bästa allsångslåt.
Lasse Dahlqvist verkade och bodde på Brännö nästan hela sitt liv, finns ihågkommen vid bryggan och just idag, den 5 augusti, så firar man Lasse Dahlqvist-dagen på Brännö.
Dagen till ära har man på Brännö Värdshus komponerat en alldeles egen Lasse Dahlqvistbakelse, designad av den förtjusande konditorn Linnea Jonasson som för dessutom är en mycket duktig vissångerska.
Hälsningar
Sten E

USA:s kris....

Hörde nyss i radion att 6 miljoner ( 6 000 000 ) amerikanska medborgare är till 100% beroende av matkuponger för att överleva!
Samma nation, Amerikas Förenta stater, har en president som har tvingats att låta Högsta Domstolen utfärda en dom vari står beskrivet att en Obligatorisk sjukförsäkring INTE strider mot den amerikanska konstitutionen!!!
Republikanerna har lovat att riva upp reformen om man åter kommer till makten.
Vem fan vill åka till ett sånt land?
Hälsningar
Sten E

Europas kris....

Arbetslösheten i Europa är nu uppe i 25 miljoner människor. Det kommer inte att bli fler arbeten i framtiden, därför måste alla människor dela på de jobb som finns. I solidaritet med varandra är det den enda utvägen för att skapa balans i framtiden.
Alltså. Dela på jobben, sänk arbetstiden till 6 tim / dag.
Hälsningar
Sten E.