måndag 5 maj 2014

Partiledardebatten i TV...

...igår kväll blev en tråkig tillställning. Det mesta som sades är gammal skåpmat och man undrar hur många tittare som kan hänga med i sifferrabblandet. Jag menar att antingen har arbetslösheten ökat eller minskat, men eftersom debattörerna relaterar till egna förutsättningar så har säkert alla rätt, men kan det verkligen vara så att alla har rätt även om man uttrycker sig tvärtemot den andre? Det låter egentligen inte riktigt klokt.
Men, det är programledarnas fel, man styr inte partiledarna med tillräckligt hårda tyglar. Det har inte gått fram den senaste tidens kritik mot den här typen av debatter eller utfrågningar. Man är helt enkelt för mesiga mot sina offer.
Däremot så fick jag klart för mig en sak: det är inte ett olycksfall i arbetet Reinfeldts bok från -90talet " Det sovande folket". Det framstod med all tydlighet när man kom in på avsnittet A-kassan och om taket behöver höjas. KD-ledaren ansåg att det finns skäl att titta på frågan, Reinfeldt knep ihop ögon o mun och menade att det är INTE hans uppfattning. I det uttalandet visade han sitt verkliga tryne som inte var speciellt vackert.
Hoppas att alla minns detta uttalandet som var bland det grövsta jag hört någon politiker uttala.
På tala om nämnda bok, om ni inte får tag på den så skicka ett mail så vidaresänder jag den utgåvan jag har i min dator.
Hälsningar
Sten E.