fredag 5 april 2013

Se upp Moderater med kumpaner....

"Det sovande folket" har vaknat och nu sitter regeringen inte säkert längre! S-kongressen i dagarna fem i Gbg visar en beslutsamhet och offervilja som är något utöver det vanliga i politiska sammanhang. Konkret o klart läggs det ena programmet efter det andra till den kommande valrörelsen.
Det är skillnad mot Centerns kongress för en tid sedan, nåt flummigare har väl sällan skådats. Synd om dom renläriga centerpartisterna f d bondeförbundare som hamnat i sånt sällskap.
Nåväl, jag undrar om det finns nån som vet vad jag menar med "Det sovande folket" ?  Om inte så skall jag kort berätta vad det handlar om. Fredrik Reinfeldt skrev en bok 1993  med den här titeln och den var en svidande uppgörelse med det svenska ARBETANDE  folket som i Reinfeldt ögon var, just det, det "det sovande folket".
Läs den boken, om ni får tag på den. Jag har den och det är ingen munter läsning må jag säga. Därav regeringens eskapader de senaste åren med försämringar på i stort sett alla områden utom för skatteuttagen på lönearbeten som sänkts radikalt. Men, jobbskatteavdragen känns goda varje månad, men i slutskatten så tar man igen detta genom att det alltid blir mer skatt att betala trots att skatteavdraget på lönen exakt följer tabellerna!!!
Alltså, vi har att se fram emot ett regeringsskifte nästa år och då får vi nog räkna med ganska tuffa återställare. Det är faktiskt väldigt mycket som Reinfeldt och Co genomfört som är direkt kontraproduktivt för landet och som framför allt har drabbat det ARBETANDE folket!
Hälsningar

Sten E