lördag 5 juli 2014

400 miljarder utlovas.....

....av Alliansen för bl a infrastruktursatsningar med snabbtågsjärnvägar mellan Stockholm-Göteborg-Malmö under åren fram till 2035! Jo du läste rätt, planen är att satsningen skall ske under 21 år! Helt fantastiskt, nästan ingen av de nu aktiva politikerna finns kvar i aktiv tjänst om 21 år.
400 miljarder under 21 år motsvarar i snitt 19 miljarder kronor per år. otroligt storstilat, ungefär hälften av vad försvaret kostar per år.
Den här typen av utspel är inget annat än ett trolleritrick. Det kommer naturligtvis inte att bli så här, penningvärdet förändras och 400 miljarder blir säkert minst 5 gånger högre. Men idag låter det väldigt bra åtminstone när man står i Almedalen och inget man säger där förpliktigar.
Men, är folk verkligen så dumma att dom inte genomskådar detta utspel? Ja, faktiskt, folk är dummare!
Ännu en jämförelse vill jag göra: Pfizer bjöd nästan 700 miljarder svenska kronor för ett enda bolag i Sverige, nämligen Astra-Zenica, 700 miljarder kronor på ett bräde, det är storstilat, men Astra-Zenica tackade nej!!!
Det vittnar om ett gott självförtroende, men också om en känsla för att man vill behålla jobben i Sverige, eller är det kanske girighet, man kanske kan få mer om ett halvår???
Världen är bra konstig, inte sant?
Kommentar?
Hälsningar
Sten E

Fotbolls-VM = huliganism på planen!!!!

Den senaste händelse igår kväll när Colombias slaktare nr 1 med berått mod rusade fram och hoppade rakt upp PÅ ryggen på Neymar skulle direkt att renderat i ett rött kort och avstängning under mycket lång tid.
Domarna måste bli mycket hårdare i sina bedömningar och använda det röda kortet många fler gånger tills dessa hemska påhopp slutar.
Det är ju faktiskt fotboll man utövar och inför tusentals åskådare, då bär man sig åt som vildar på planen.
Är det nån skillnad på att vara huligan vid sidan av planen och på planen?
Kommentar?
Hälsningar
Sten E